Sotsiaalministeerium: pension tuleb arvele päeva jooksul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pensionipäev on iga kuu viies kuupäev. „Pensioniraha tuleb nii nagu tavaliselt, kellele panka, kellele tuuakse koju. Juhul, kui pension pole hommikuks veel saabunud, siis kindlasti tuleb see päeva jooksul,“ ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

„Iga eakas soovib ikka oma silmaga veenduda, kui palju pension tõusis. Nii on arusaadavalt selle nädala lõpus huvi väga suur, et teada saada, palju kontole raha laekus,“ lausus minister.

Pension tõusis aprillis ning keskmiselt tõusid pensionid 5,8%. Keskeltläbi teeb see 240 eurot aastas ehk 20 lisaeurot kuus.

Pensioni saajaid on Eestis palju ja kokku moodustavad 2014. aastal pensionid ligi 1,5 miljardit eurot. Pension laekub pensionisaajate kontole päeva jooksul.

Selle aasta alguses tõusis ka tulumaksuvaba tulu suurus pensionärile 4248 euroni aastas ehk 354 euroni kuus, et inimesele jääks rohkem raha kätte.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments