Lääne Elu neljapäeval, 3. märtsil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

LE 20140403• Sel aastal on Läänemaal suure hüppe teinud põllumaa hind, mis on praegu 37% kõrgem kui mullune keskmine.

Maa–ameti kinnisvaratehingute statistika näitab, et mullu oli Läänemaal haritava maa keskmine müügihind 1430 eurot hektari kohta. Tänavu on see 530 euro võrra kallim ehk 1960 eurot hektarist. Läänemaal on praegu haritava maa hind mõnesaja euro võrra kõrgem isegi Harju– ja Järvamaast, haritav maa on 30 euro võrra kallim isegi Viljandimaast.

• Euroopa parlamenti kandideeriv Imre Mürk kirjutab, et neist valimistest sõltub, kas mõjule pääsevad rahvusriikide koostöö pooldajad või need, kes tahavad tugevamat föderaalriiki, kus Euroopa parlament, komisjon, kohus jt institutsioonid on ülimuslikud liikmesriikide valitsuste suhtes.

• Teeremont Tallinna maantee Risti–Palivere lõigul algab mai keskel, Riisipere–Risti lõigul mai lõpus, kui praegu alles pooleli hanked laabuvad.

• Haapsalus häirib elanikke Morobelli kalatöötlusfirma külmutusmasinate ja suurte kalaveoautode müra. Elanikud imestavad, miks lubas linnavalitsus rajada kalatsehhi otse elamurajooni kõrvale. Elanikud on abi otsinud terviseametist ja linnavalitsusest, aga siiani ei ole midagi muutunud.

• Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas tunnistas Lääne Elule antud intervjuus, et kaotas erakonnasisese võimuvõitluse peaministri kohale. Praegu loodab ta teha europarlamendi valimistel parema tulemuse kui ekspeaminister Andrus Ansip.

• Haapsalu pitsikeskuses on Marta Kumari 80 aasta juubeli näitus, mis üllatab paljusid haapsallasi, sest Marta Kumarit teatakse eelkõige kui notarit. Seda ametit pidas ta Haapsalus üle 30 aasta.

• Lasteraamatukogus kuulati kaks päeva luuletusi ja muinasjutte. Tänavune etluskonkurss pühendati Juhan Liivi ja Ernst Enno loomingule ning jutuvestmiskunsti edendamisele. Võistlejaid tuli üle Läänemaa kokku 90.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vehkleja
10 aastat tagasi

Ohoo,loen ja mõtlen et see on mingi aprillinali,aga siis vaatan,et on 3.aprilli leht mitte 1.aprilli oma või on siiski terve aprillikuu naljakuu ? Lääne Elu jalgpalli toetaja ? – uskumatu lugu eriti praeguse ERR – i spordi kajasatmise skandaali taustal,kus teised alaliidud tõusid tagajalgadele,et kaua võib vaid jalgpalli näidata – Eestis pole ainult jalgpall vaid ka teised spordialad,kusjuures rahvusvahelisel tasandil edukamaid kui jalgpall.Jalgpallil on oma ajakiri-palun-seda ei saa keegi keelata,aga laiem meedia peaks siiski kajastama kõiki alasid võrdselt vastavalt nende tulemustele.Kui ETV näitas järjepidevalt vaid jalgpalli ja veel mingeid võõramaa x liigasid,sulgesin teleka-sest mind huvitavad vaid eestlaste tegemised tipus mistahes… Loe rohkem »

vehklejale
10 aastat tagasi
Reply to  vehkleja

kes sul keelab teisi alasid toetada? Lase käia, ära vingu.

....
10 aastat tagasi

Niikaua kui linn ei hakka Ridala vallaga koostööd tegema ei muutu midagi. Mõlemad omavalitsused räägivad Kiltsi tööstuspargi loomise vajadusest, kuid Ridala tegutseb selles suunas aktiivselt, Haapsalu aga on mugavalt äraootav.

Või?
10 aastat tagasi

No,kuulge!

ja
10 aastat tagasi

siis küsivad töökohti

Pensionär
10 aastat tagasi

Pole Rahul morobelli, Tene ja uksetehase müraga. Palun need ettevõtted Läänemaalt minema kolida!