Täna on linnadevaheline linnuvõistlus

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnadevahelisel linnuvõistlusel lähevad kirja ka Tagalahe linnud. Foto: Arvo Tarmula
Linnadevahelisel linnuvõistlusel lähevad kirja ka Tagalahe linnud. Foto: Arvo Tarmula

Täna varahommikust kuni kella 13ni saab osaleda linnadevahelises linnuvaatlusvõistluses. Linde tuleb vaadelda linna piiridest lahkumata ja vaatlejad tohivad liigelda vaid jalgsi või jalgrattaga.

Juba 13. korda peetakse märtsi viimasel pühapäeval Eesti ornitoloogiaühingu eestvõttel maha traditsiooniline linnade linnuvaatluspäev, mille eesmärk on kutsuda üles märkama Eesti linnade linnurikkust. Ühtlasi juhitakse tähelepanu ka juba täies hoos olevale rändlindude saabumisele.

Linnalinnuvaatlusel saab osaleda igaüks. Tuleb vaid leida vähemalt üks sõber, sest osaleda võivad 2-5liikmelised võistkonnad, kellega pühapäeval mõnda Eesti linna linde vaatlema minna ja püüda üles leida võimalikult palju linnuliike.

Stardipauk antakse juba kell 5 hommikul ja kuid linnalinnuvaatlusel osalemiseks on aega kella 13ni päeval.

Sel aastal on võistlusreeglites ka muudatus – linnuvaatluse ajal võib liigelda üksnes jalgsi või jalgrattaga.

Eesti ornitoloogiaühingu teatel on linnade linnuvaatluspäevadel aastate jooksul linde vaadeldud 35 Eestimaa linnas. Mullu osutus kõigi liigirohkemaks Tallinn.

Läbi aegade on kõige pikema liigiloendiga linna tiitli endale saanud Haapsalu, kellele kuulub ka võistluse rekord – 2008. aastal saadi Haapsalus kirja koguni 79 linnuliiki.

Linnade linnuvaatlusvõistluse reeglitega saab tutvuda leheküljel looduskalender.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments