Ilmateenistus ennustab tulevaks nädalaks lund ja lörtsi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri
Foto: Urmas Lauri

Täna on tõusva õhurõhu foonil sajuta. Tuul vaibub ja puhub öösel idakaarest, päeval valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuur öösel -4..+1, päeval sisemaal 9..14, meretuulega rannikul 4..6°C, teatas ilmateenistus.

Reedel, 28. märtsil jätkub kõrgrõhkkonna tugevnemine. Ilm on sajuta ja ülekaalus on selge taevas. Tuul pöördub kirdesse ja on öösel veidi tugevam, päeval nõrgem. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval lisandub põhja poolt külmemat õhku ja sooja on 4..10°C.

Laupäeval, 29. märtsil tuleb kõrgrõhkkond Eesti kohale. Ilm on sajuta ja pilvi on hõredalt, kuid õhk on võrdlemisi jahe. Tuul on öösel muutliku suunaga ja nõrk, päeval pöördub edelasse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval 4..8°C.

Pühapäeval, 30. mästsil liigub üle Skandinaavia põhjatipu madalrõhkkond. Lisandub pilvi. kuid tõenäoliselt selle sajud Eestini ei ulatu. Puhub võrdlemisi tugev loodetuul. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval sisemaal 7..9, meretuulega rannikul kuni 5°C.

Esmaspäeval, 31. märtsil suundub madalrõhkkond Venemaale ja selle lääneserva mööda kandub Läänemere äärde märksa külmemat õhku. Kohati sajab lund ja lörtsi. Puhub mõõdukas lääne- ja loodetuul, õhtul pöördub põhjakaarde ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval 2..6°C.

Teisipäeval, 1. aprillil moodustub Skandinaavia kohal külmas õhumassis kõrgrõhkkond ja laieneb Läänemere äärde. Loodevoolus saabuvas õhus võib olla niiskust, mis pärastlõunal võib üksikutes kohtades lühiajalise sajuhoo anda. Öösel puhub mõõdukas põhjakaare tuul, päeval pöördub tuul läände ja edelasse ning õhtu poole tugevneb pisut. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval 1..4°C.

Kolmapäeval, 2. aprillil jääb Skandinaavia ja Läänemere kohal valitsevaks kõrgrõhuala. Siberi arktiliste alade kohalt aga laieneb madalrõhkkonna serv Loode-Venemaale ja selle sajupilvede servast võib ka Eestisse lume- ja lörtsihooge jõuda. Läänekaare tuul on tuntav. Õhutemperatuur on öösel 0..-6, päeval 2..6°C.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments