Comeniuse projekt viis Ridala lapsed Küprosele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ridala põhikooli kaks õpilast ja kaks õpetajat käisid Küprose vabariigis, kus nad osalesid rahvusvahelises Comeniuse projektis.

17. märtsi varahommikul asus Ridalast teele „Õunakese“ töörühm. Sihtpunktiks oli Nicosias asuv partnerkool, kus peeti Comeniuse projektis „Kõik õuntest“ osalevate koolide sõpruskohtumine.

Ridala põhikooli esindasid 9. klassi õpilased Helena Vikat ja Martin Karu, nendega olid kaasas õpetajad Tarmo Jõgis ja Ene Jundas, kes on ka selle projekti juht. Tagasi jõuti läinud reedel.

Sel korral tuli Ridala lastel ette valmistada kümneminutiline esinemiskava teemal „Õunakese seiklused Eestimaal“.

Ridala põhikooli direktor Milve Viigand selgitas, et projektis osaleb üheksa riiki. Kahe aasta jooksul on Ridala lapsed käinud projekti raames Roomas, Inglismaal, Prantsusmaal, Saksamaal.

Osalejad on saanud mitmesuguseid õuntega seotud ülesandeid. On otsinud õunu kujutavaid kunstiteoseid, kõik koolid istutasid kas kooliaeda või poti sisse õunapuu, kirjutatud on õunamuinajutte. Projektis on kaasa teinud isegi kooli kokk, sest tegeldud on ka õunatoitudega.

„Projekt on andud lastele võimaluse keelt praktiseerida ja ilma näha,“ ütles Viigand. „Mõni laps ei saa ehk eluski enam nii kaugele reisida.“

Viigandi sõnul on lapsed tublid olnud, isegi 6. klassi lapsed saavad võõras riigis ja keskkonnas hästi hakkama.

„Tööd on ka palju tehtud,“ lisas Viigand. Tööd tuleb inglise keelde panna, ettekannetest esitlused teha. Palju on meeskonnatööd.

„Igal nädalal käivad koos,“ ütles Viigand.

Kaks aastat kestnud projekt lõpeb mais ja siis tulevad osalejamaade projektikoordinaatorid Ridalasse, et viie päeva jooksul projektist lõppkokkuvõte teha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
10 aastat tagasi

I cannot thank you enough for the blog article.Much thanks again. Much obliged.

data server case
10 aastat tagasi

Great, thanks for sharing this blog.Really looking forward to read more. Really Great.

5 dollars
10 aastat tagasi

Very good blog post.Really looking forward to read more. Fantastic.

Õpilane
10 aastat tagasi

Minu teada pole saanud mitte üksgi 6.klassi õpilane kuskile projektiga seotud tegemisse. Projekti on kaasatud ainult 5; 7 ja 9 klassi õpilased ja nendest klassidest ka mitte kõik. Eks kõigil jääb ise üle otsustada kas see on õiglane.

Earthwind
10 aastat tagasi
Reply to  Õpilane

A good many vaubellas you’ve given me.