Henri Zibo jätkab klassikatalentide saates võistlemist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Henri Zibo (tagareas vasakul) jätkab võistlemist. Foto: ERR
Henri Zibo (tagareas vasakul) jätkab võistlemist. Foto: ERR

ETV telekonkursil „Klassikatähed 2014“ tuli täna osalejatel võita televaatajate ja žürii südamed unustamatu meloodiaga. Saatuslikuks sai see saksofonist Rene Laurile, kel tuleb saadud häälte põhjal esimesena võistlusega hüvasti jätta. Haapsalu noormees, Tallinna Muusikakeskkoolis õppiv Henri Zibo aga jätkab võistlemist.

Saates jätkavad võistlemist: Katariina Maria Kits (viiul), Pipilota Neostus (flööt), Elina Netšajeva (laul), Taavi Orro (klarnet), Anni Ruugla (flööt), Henri Zibo (akordion) ja Jakob Teppo (klaver).

Žürii külalisliige laulja Oliver Kuusik: „Tahan öelda osalejatele, et see võistlus on nagu olümpiamängud – kõik, kes selles saates osalevad, on juba võitnud! Isegi, kui te ei ole saanud esikohta, siis te olete võitnud. See on teie karjäärile suur algus. Ning iga instrumentalist ja laulja on täpselt nii hea, kui oli tema viimane esitus. See on kuldreegel.“

Telekonkurss „Klassikatähed 2014“ koosneb kokku kuuest televooru otsesaatest ETVs ja 26. märtsil Estonia kontserdisaalis toimuvast kontserdivoorust.

Konkursi lõpetab 16. aprillil Estonia kontserdisaalis toimuv finalistide galakontsert.

Žürii püsiliikmed on pedagoog ja tšellist Mart Laas (ühtlasi eelmisel aastal võitnud Marcel Johannes Kitse õpetaja) ja Rein Rannap.

Veebilehelt klassikatähed.err.ee saab infot konkursi ja osalejate kohta, samuti registreeruda stuudiopublikuks; saate ajal saab sealt jälgida portaali MENU otseülekannet lava taga toimuvast.

Kätt sündmuste pulsil hoiab ka saate Facebooki leht.

Saatejuht on Marko Reikop. Formaadi autorid on Timo Steiner ja Helen Valkna. Otsesaate režissöör Ülle Õun, produtsent Helen Valkna.

Saade valmib ETV, Eesti Kontserdi ja Klassikaraadio koostöös.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments