Läänemaa ametikool tuli võistlustelt kolme medaliga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu kutsehariduskeskuse ehituspuusepad Aimar Mänd ja Mihkel Elias näitaisd häid oskusi, kuid olid ajahädas ning võistlustööks olnud kaevurakkeid lõpetada ei jõudnud. Foto: Helen Viispert
Haapsalu kutsehariduskeskuse ehituspuusepad Aimar Mänd ja Mihkel Elias näitaisd häid oskusi, kuid olid ajahädas ning võistlustööks olnud kaevurakkeid lõpetada ei jõudnud. Foto: Helen Viispert
Haapsalu kutsehariduskeskuse õpilased tõid kutseharidusvõistluselt „Noor meister” kolm medalit.

Mööblitislereist oli parim Ergo Orumaa, ehitusviimistlejaist oli teine Merit Viispert ning restoraniteenindajaist sai kolmanda koha Krislin Kozik. Üldse osales kutsehariduskeskusest võistlustel 17 õppurit.

Viispert sattus võistlusele juhuslikult. „Lihtsalt läksin õpetaja soovil, ta ei leidnud kedagi teist,” ütles Viispet. Erilisi lootusi tal võistlema minnes polnud, „Oleksin leppinud ka kuuenda kohaga, sellega olin arvestanud.”

Ametioskused on Viispert enda sõnul saanud kõik õpetaja Mati Kisantilt. „Tema on mulle kõik selgeks õpetanud,“ ütles Viispert.

See, et võistlus võib edukalt lõppeda, neiul võistluse jooksul kordagi peast läbi ei käinud. „Mul oli lõpuni tunne, et ei läinud hästi,” nentis ta. „See, et teise koha sain, tuli tuli tõepoolest üllatusena.”

Viispert lõpetab kutsekooli järgmisel aastal ning tõenäoliselt tuleb tal aasta pärast taas oma oskusi proovile panna. „Õpetajad juba räägivad, et pean minema ning siis juba esimese koha tooma,“ ütles Läänemaa kutsehariduskeskusele hõbemedali toonud neiu.

Kutsehariduskeskuse ehituspuuseppadest osalesid võistlustel Aimar Mänd ja Mihkel Elias. Neil tuli kahe päeva jooksul valmis ehitada kaevuraketis. Üheksa meeskonna hulgas jäid meie omad kuuendaks.

„Rambipalavik,” kommenteeris poiste puutööõpetaja Villu Vapper oma õpilaste tulemust. „Jäid ajaga jänni, oma oskuste poolest võinuks nad tunduvalt eespool olla. Tuleval aastal esinevad nad kindlasti paremini.”

Kutsehariduskoolide õpilaste võistlus „Noor meister” tõi kahe päeva jooksul Eesti Näituste messikeskusesse üle 8000 külastaja, kes said jälgida pea 350 kutseõppuri mõõduvõttu. Kutseharidusmessil osales 32 ametikooli üle Eesti.

„Külastajate ja võistlejate arvu suurenemine igal aastal näitab, et kutseharidus on muutumas järjest populaarsemaks,” ütles „Noor meister” peakorraldaja Pille Laaksonen. „Kindlasti on sellest palju kasu nii võistlejatele, külastajatele kui ka tööandjatele, kes leiavad tihtipeale just võistlejate seast endale tulevased professionaalsed töötajad.”

„Noor meister”
Haapsalu Kutsehariduskeskus osales 17 võistlejaga kümnel erialal.

  • Mööblitisler I koht — Ergo Orumaa
  • Ehitusviimistleja II koht — Merit Viispert
  • Restoraniteenindaja III koht — Krislin Kozik
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments