Märtsiküüditatud saavad rinnamärgi „Eestist küüditatud“

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Tänavu möödub 65 aastat suurimast ülekohtust, mis iial Eesti rahva vastu toime pandud kui küüditati külmale maale 20 000 eestimaalast.

Seoses selle kurva tähtpäevaga on Eesti Memento Liit andnud välja rinnamärgi „Eestist küüditatud“, mille omanikeks võivad saada aastatel 1945-1953 Eestist küüditatud ja Venemaal küüditatute perekonnas sündinud lapsed.

1941. aastal küüditatud on märgi juba saanud.

25. märtsil saavad märgid need inimesed, kes on koondunud represseritute organisatsioonidesse, nagu meil on Läänemaa Memento.

Teised, kes endast teada annavad, võiksid saada märgid 14. juunil.

Selleks on vaja, et ka Mementosse mitteliitunud teataksid meile: perekonnanime (naistel ka küüditamise ajal olnud nimi), eesnime, sünniaja, praeguse aadressi koos indeksiga ja väljasaatmise koha.

Ühendust Läänemaa Mementoga saab ühendust meilitsi kirjadarnoldile@gmail.com, kirja teel aadressil Uue-Kööba talu, Mägari küla, Ridala vald, Läänemaa 90438 või telefonitsi 505 6576.

Kõik andmed kontrollitakse Represseeritute Registri Büroos.

Nagu ikka, on 25. märtsil, kell 12.00 mälestuspalvus Haapsalu Toomkirikus.

Arnold Aljaste, MTÜ Läänemaa Memento esimees

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments