Paet: tuleb teha kõik saavutamaks Ukraina kriisile poliitiline lahendus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti väga mures pingete süvenemise pärast Ukrainas. ,,Vene parlamendi otsus lubada kasutada vägesid Ukrainas on selge oht Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele,” lisas ta.

Paeti sõnul tuleb Venemaa sõjalised ähvardused ja tegevused Ukraina vastu peatada. ,,Krimmis ja ka teistes riigi piirkondades tuleb osapooltel teha kõik selleks, et konflikti areng peatuks ning asuda pingeid vähendama. Samuti tuleb Euroopa Liidul ja OSCE-l Ukraina pingelistesse piirkondadesse saata vaatlejad,” lisas ta.

Eesti peab oluliseks Euroopa Liidu, NATO ja OSCE erakorraliste kohtumiste kiiret kokkukutsumist Ukraina kriisi ja toimunud rahvusvahelise õiguse rikkumiste aruteluks.

Paeti sõnul peavad Ukraina juhid jätkama tegevusi, et riigisiseseid pingeid alandada ning ühiskonna ühtsust taastada, et vältida kasvavat ohtu riigi suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele. Samas ei aita Venemaa parlamendi tänane otsus pingete vähendamisele kaasa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Bart
10 aastat tagasi
Bart
10 aastat tagasi

Mei rääkiv ülikond on jälle targad sõnad suhu saanud.Samas on Venemaa parlament väga õige otsuse vastu võtnud.Kes aru ei saa võib vait olla.