Putin sai Föderatsiooninõukogult heakskiidu Vene vägede saatmiseks Ukrainasse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

President Vladimir Putin tiigrijahil. Foto: Wikipedia
President Vladimir Putin tiigrijahil. Foto: Wikipedia

Venemaa parlamendi ülemkoda, Föderatsiooninõukogu lubas president Vladimir Putinil saata Venemaa relvajõudude kontingent Ukraina territooriumile, teatas ERRi uudisteportaal.

Putin oli oma palves Föderatsiooninõukogule teatanud, et seoses Ukrainas tekkinud erakorralise olukorraga, ohuga Venemaa kodanikele ja kaasmaalastele, samuti ohuga seal paiknevale Venemaa väekontingendile, esitab riigipea Föderatsiooninõukogule palve Venemaa relvajõudude kasutamiseks Ukraina territooriumil kuni sealse ühiskondlik-poliitilise olukorra normaliseerumiseni, vahendas Interfax.

Vastavalt Venemaa seadustele, otsustamaks piiratud väekontingendi saatmise välismaale, pöördub riigipea parlamendi ülemkoja poole ja see võtab istungil vastu sellekohase otsuse.

Eelnevalt olid presidendi pöördumise heaks kiitnud Föderatsiooninõukogu kaitsenõukogu ja rahvusvaheliste asjade nõukogu.

Ukraina keeldub Venemaa provokatsioonidele Krimmi poolsaarel jõuga vastamast, ütles peaminister Arseni Jatsenjuk teate peale, et piirkonda on saadetud mitu tuhat Vene sõdurit.

Ukraina kaitseministeeriumi teatel on Venemaa viimastel päevadel toonud ca 6000 mehe jagu lisajõudu Ukrainasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments