Verekeskus kutsub Haapsalu doonoripäevale

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Doonorid ja Sõbrad
Foto: Doonorid ja Sõbrad

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama 6. märtsil Haapsalu kultuurikeskusesse (Posti 3) kell 10.30-16.00.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Verekeskus julgustab doonoreid verd loovutama regulaarselt, kolm-neli korda aastas.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Viimati käis PERHi verekeskus Haapsalus 3. veebruaril, mil doonoripäeva külastas 127 inimest, vereloovutuse tegi 107 doonorit ja esmadoonoreid oli üheksa.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt ja Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader
9 aastat tagasi

Say, you got a nice article.Thanks Again. Really Cool.

pre walkers
10 aastat tagasi

Thanks for the article.Really thank you!

5 dollars
10 aastat tagasi

Im obliged for the blog.Really thank you!