Läänemaal on esimesed gripihaiged

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Arstidel on käed-jalad tööd täis, sest tänavune viiruste kõrghooaeg on alanud. Foto Arvo Tarmula
Arstidel on käed-jalad tööd täis, sest tänavune viiruste kõrghooaeg on alanud. Foto Arvo Tarmula

Nii nagu mujal Eestis, on ka Läänemaal haigestumiste arv viimastel nädalatel kasvanud, kuid mullust haigestumise taset pole saavutatud.

„Veebruaris hakkas haigestumiste arv kasvama, aga ma ei ütleks, et just kõrgaeg on,” ütles terviseameti Haapsalu esinduse spetsialist Lea Kiis.

Läänemaal on veebruaris diagnoositud neli gripijuhtu, neist kolm eelmisel nädalal. Kõik kolm eelmisel nädalal grippi haigestunut olid lapsed. Kahel juhul diagnoositi gripp haiguse kliinilise pildi järgi ja ühel juhul tuvastati A-gripp.

Lea Kiisi sõnul hakkas veebruaris kasvama ka ülemiste hingamisteede haiguste arv, kuid mullusele haigestumise kõrghooajale jääb see siiski alla. Kiis tõi näiteks, et kui mullu oli kõrghooajal 200-300 haigusjuhtu nädalas, siis eelmisel nädalal oli neid 139.

Et viimasel paari nädalal on haigestunuid rohkem, kinnitas ka perearst Helle Saarsoo, lisades, et selles pole midagi erakorralist. „Haigeks jäävad nii lapsed kui ka täiskasvanuid,” lisas perearst.

Lea Kiisi sõnul algas tänavune haigestumise kõrgaeg mullusest paar nädalat hiljem. Kui kaua see veel kesta võiks, ei julgenud ta aga ennustada. „Talv on nii imelik olnud, et raske on midagi prognoosida,” ütles Kiis.

Helle Saarsoo loodab, et paari nädala pärast algava koolivaheajaga hakkab ka haigestumine vaibuma, sest siis puutuvad lapsed omavahel vähem kokku.

Perearst tuletas meelde, et haigena tööle minna ei tohi, eriti need, kes teiste inimestega kokku puutuvad. „ja sööge vitamiine!” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Paul
9 aastat tagasi

I’m shcekod that I found this info so easily.

server cabinet
10 aastat tagasi

Major thanks for the post.Really looking forward to read more. Keep writing.

5 dollars
10 aastat tagasi

Im thankful for the article.Really looking forward to read more. Really Cool.