Ministeerium tahab keelata Noarootsi mingifarmi

Andrus Karnau

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Euroopa naarits. Foto: Vikipeedia
Euroopa naarits. Foto: Vikipeedia
Euroopa naarits. Foto: Vikipeedia

Keskkonnaministeerium kavatseb keelata Eestis Ameerika naaritsa ehk minkide kasvatamise, sel juhul ei saaks äri alustada ka Läänemaale Noarootsi kavandatud farm.

Noarootsi Nuckö Farmi juhatuse liige Leander Pragi rääkis Eesti Päevalehele, et neil on kavas kasvama panna 600 naaritsat ja 600 rebast. Naaritsa kasvatamise luba saadi 2012, kuid praegu vaieldakse selle üle kohtus.

„Keskkonnaühenduste koda nõuab, et teeksime keskkonnamõjude hondamise, mis maksab umbes 20 000 eurot. Eeluuring, mille tegime, näitas, et mingeid probleeme ega keskkonnamõjusid ei ole. Ometi on koda lubanud meiega võidelda võiduka lõpuni,” rääkis Pragi.

Keskkonnaühenduste koda põhjendas oma kaebust kohtule sellega, et Ameerika naaritsate farmid on võõrliikide sissetoojatena viinud kohaliku liigi Euroopa naaritsa väljasuremise piirile, samuti põhjustavad mingifarmid pidevalt lahti pääsevate loomade tõttu kahjustusi linnukaitsealadele

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Arvaja
Arvaja
Sellel asjal on mitu tahku .Tegelikult keskkonna kaitse on ainult kõlav sõnakõlks, mille taha püütakse pugeda.Sisuliselt on ju Keskkonnaministeerium ju loa juba väljastanud.Taanis lahendati asi väga lihtsalt – Taani jahiseltsid(või kuda neid nimetatakse)ütlesid ,et võtavad oma üheks prioriteediks võõrliigi ehk mingi hävitamise ja sellest saigi põhi argument ,mis kohalikel loomakaitsjatel jalad alt ära lõid.Selge on see ,et vabas looduses teeb ta ikka suurt pahandust eriti lindude pesade hävitamisel. Kuna karusnaha turg on maailmas ju tegelikut tõusev trend.Siis on vaja hakata konkurente kõrvaldama.Ega siis muidu ole meie loomakaitsjatele appi tulnud ,,väliskollegid“(kusjuures üks neist Taanist).Taani on praegu suurimaid mingikasvatajaid Euroopas.Ja nagu näha… Loe rohkem »
wpDiscuz