Magnum suleb Kullamaa apteegi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kullamaa apteek avas uksed aasta tagasi jaanuaris. Foto: Katrin Pärnpuu
Kullamaa apteek avas uksed aasta tagasi jaanuaris. Foto: Katrin Pärnpuu
Kullamaa apteek avas uksed aasta tagasi jaanuaris. Foto: Katrin Pärnpuu

Ravimifirma Magnumi gruppi kuuluv ettevõte Terve Pere Apteek teatas, et suleb kolm maa-apteeki: Kullamaa, Luunja ja Kavastu.

Luunja ning Kavastu apteegid lähevad kinni 1. märtsist ja Kullamaa apteek 1. maist.

Terve Pere Apteek OÜ juhataja Kadri Tammepuu põhjendas otsust riigikohtu otsusega, mis tühistas apteekide asutamispiirangud.

„Apteegipidajad oma äriloogika ümber vaatama ja valmistuma turul puhkevaks segaduseks ning kulude hüppeliseks kasvuks,“ rääkis Tammepuu.

„See on küll maapiirkonna patsientidele ilmselt valus löök, aga riigikohtu otsuse taustal tuleb apteegiturul ellujäämiseks mõnel pool ka ebameeldivaid otsuseid langetada. Väikseid maa-apteeke pole mõttekas majanduslikult töös hoida, kui on võimalus avada apteeke linnades, kus käib kordades rohkem rahvast,“ lisas Tammepuu.

„Prognoositav on uute apteekide avamise võidujooks linnades, millega kaasneb hüppeline kulude kasv ning erialase tööjõu terav puudus. Meil ei jää muud üle kui hakata koondama ressursse ning valmistuma peatselt aset leidvateks järskudeks muudatusteks. Positiivse poole pealt näeme aga uues olukorras ettevõttele võimalusi turuosa suurendamiseks,” nentis Tammepuu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
complete currency trader bonus
9 aastat tagasi

Hey, thanks for the blog article. Will read on…

make money online
10 aastat tagasi

Im grateful for the article post.Really looking forward to read more.

juku
10 aastat tagasi

Lähebki nii nagu Teder ei kartnud 🙂

lahendus
10 aastat tagasi

kullamaal tuleb korraldada ülestõus ja siis mõisad põlevad saksad surevad. Peale saab rahvas prii leiva peale kas vanglas või vabakäigul olles.