Spordiliit Läänela otsustas viiele treenerile maksta lisapalka

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Katrina Lehis (paremal) koos oma treeneri Helen Nelis-Naukasega. Foto: vehklemisliit
Katrina Lehis (paremal) koos oma treeneri Helen Nelis-Naukasega. Foto: vehklemisliit

Spordiliit Läänela juhatus otsustas üleeile, et viiele maakonna treenerile makstakse Eesti olümpiakomitee toel lisapalka, teatas spordiliit.

Eesti olümpiakomitee kaasabil on plaanis luua Läänemaale alates veebruari algusest viis noorte spordimeisterlikkuse treeninggruppi, mille treeneritele hakatakse maksma lisapalka.

Lisapalga saamise aluseks on treeneri kvalifikatsioon, töökoormus, noorte treeninggrupi olemasolu ja omavalitsuse valmisolek panustada pool treeneri palgast.

Otsustati, et lisapalka hakkavad saama Helen Nelis-Naukas, Kaja Ladva, Mati Seppi, Janar Sõber ja Vello Kuhi.

Spordiliidu juhatus tegi oma otsuse kahe koosoleku põhjalike arutelude tulemusena. Valik tuli teha üheksa treeneri taotluse põhjal. „Analüüsiti saabunud taotlusi, küsiti lisateavet ning konsulteeriti taotlustega seotud omavalitsustega ja EOKga,” selgitas spordiliit otsustamise käiku. Juhatuses nenditi, et väärikaid kandidaate oli rohkem, kui on rahalisi võimalusi.

Lõpliku valiku tegemisel osutusid oluliseks treenerite kvalifikatsioon ja tahe oma litsentsi säilitada, treeninggruppide täituvus ning treeneri töömaht. Kaalukeeleks sai oma noortegruppidega (6.-12. klass, vähemalt kümme noort) osalemine Eesti meistrivõistlustel, spordialade traditsioonid ja kandepind maakonnas.

Treenerite tulemused vaadatakse vähemalt kord aastas üle, et veenduda nende gruppide õiges valikus. Spordimeisterlikkuse treeninggrupi kriteeriumite täitmise muutumisel võidakse juhatuse poolt teha muudatusi treenerite koosseisudes.

Samalaadsed treeninggrupid on pilootprojektiga moodustatud juba 2011. aastal Tartumaal, Jõgeva- ja Viljandimaal, tunamullu Põlvamaal, mullu Pärnumaal ning alates veebruarist moodustatakse grupid Läänemaal, Järvamaal ja Hiiumaal.

 

Spordimeisterlikkuse gruppide treenerid on aastatel 2014-2016

  • Helen Nelis-Naukas – meistertreener, vehklemine – 1,0 kohta
  • Kaja Ladva – vanemtreeneri kutsetunnistuse pikendamine taotlemisel, kergejõustik – 0,5 kohta
  • Mati Seppi – meistertreener, laskmine – 0,5 kohta
  • Janar Sõber – vanemtreener kutsetunnistus taotlemisel, maadlus – 0,5 kohta
  • Vello Kuhi – vanemtreener, tennis – 0,5 kohta

EOK pakub ühele treeninggrupile täiskoormusega (24 tundi nädalas) toetust 640 eurot kuus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ei tea
10 aastat tagasi

no tõstke kõigi treenerite palgad normtasemele,siis ei pea seda ebavõrdset olukorda tekitama.No ei ole ju see ilus,et viiele tõstame ja teistele siis mida ??? Ei tea,millal see riik ükskord täiskasvanuks saab…..Igas valdkonnas teeb igaüks,mida pähe tuleb.

ahaaa
10 aastat tagasi

Mati Seppi on ka ilmselt aastatega päris vähe pappi kokku kraapinud!

Ilmselgelt kade
10 aastat tagasi

Janar Sõbrale on ilmselgelt seda toetust vaja, direktori palk ju nii väike!