Läänlased on Helsingis turismimessil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna Helsingis algaval Põhjamaade suurimal turismimessil MATKA on Läänemaalt esindatud Roosta puhkeküla, Müüriääre kohvik, Promenaadi hotell, Estonian Nature Tours ja spaahotellid.

Kui Fra Mare ja Laine on turismimessil Eesti Spaaliidu esindatud koosseisus, siis ülejäänud Läänemaa ettevõtjad organiseerisid messilemineku omal käel, võttes kaasa ka maakonda tutvustavad trükised.

Läänemaa Turismi juhi Jane Mölli sõnul jäi Läänemaa tervikuna MATKA messilt kõrvale rahapuudusest. „Kui eelnevalt uurisime, oli ka ettevõtjate huvi Helsingi messi vastu üsna leige,” selgitas Möll.

Maakonna turismijuhi sõnul oli Läänemaa Turism Helsingis esindatud novembri lõpus toimunud mardilaadal ja praegu valmistatakse ette osalemist veebruaris Tallinnas toimuval turismimessil Tourest.

Tänasest pühapäevani toimuval MATKA messi loetakse Põhjamaade suurimaks turismimessiks, mida mullu külastas 76 477 reisihuvilist, sealhulgas 1272 ajakirjanikku ja 18 358 turismiala professionaali. Sel aastal on messi partnermaa Läti.

Eesti osaleb MATKA messil tänavu 23. korda. „Soome on meile kõige olulisem turismi sihtturg ja seetõttu on MATKA mess üks aasta tippsündmuseid. Statistika näitab, et Soome turistid jätsid 2012. aastal Eestisse 501 miljonit eurot, mis on keskmiselt 188 eurot ühe reisi kohta. Samas moodustavad soomlaste ööbimised 43% kõikidest välismaalaste ööbimistest Eestis. Sealjuures ööbis 2013. aastal Eesti majutusettevõtetes ligi 900 000 naaberriigi turisti, veetes kokku 1,69 miljonit ööd. Mõlemad näitajad on rekordilised ja näitavad Soome turu olulisust Eestile,“ selgitas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige Martin Hirvoja.

Kultuuri-, loodus- ja tervisepuhkuse kõrval on Eesti sel aastal tõstnud MATKA messi fookusesse ka pereturismi tutvustamise. Pressikonverentsil tutvustatakse Soome meediale 2014. aasta laulu- ja tantsupidu ning Lottemaa arenguid. Samuti toimub külastajatele Eesti stendis tarbijamäng ja meremuuseum tutvustab eraldi laval oma tegevusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments