Tarmo Paio töötab taas politseis

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Arhiivifotol istub politseikomissar Tarmo Paio. Õige pea saab teda taas vormis näha.
Arhiivifotol istub politseikomissar Tarmo Paio. Õige pea saab teda taas vormis näha.
Arhiivifotol istub politseikomissar Tarmo Paio. Õige pea saab teda taas vormis näha.

Vääritus käitumises ja politsei maine kahjustamises kahtlustatud, selle tõttu vallandatud ja kriminaalkuriteos süüdi mõistetud Tarmo Paio töötab 9. jaanuarist taas Haapsalu politseijaoskonnas.

Esmaspäeval otsustas Tallinna ringkonnakohus, et Haapsalu politseijaoskonna endine patrullteenistuse vanem Tarmo Paio on süüdi kriminaalkuriteos — ametisaladuste avaldamises oma tuttavatele — ja mõistis karistuseks aasta tingimisi vangistust.

Vanglasse Paio aga ilmselt ei lähe. Ta hakkab hoopis Läänemaal avalikku korda ja liiklust valvama, sest kohus käskis politseil Paio tööle tagasi võtta. Politseiametil tuleb tasuda Paiole tuhandeid eurosid aja eest, mil ta ei saanud tööl käia.

2012. aasta sügisel vallandas politsei vanemkomissari Tarmo Paio Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanema ametist, sest Paio lubas eraisikul end mõjutada ja mõjutas ise teist politseinikut karistuse määramisel. Sellega jättis Paio eraisikule mulje, et politseid võibki oma suva järgi mõjutada ja et politsei pole erapooletu. See on vääritu tegu, politsei maine kahjustamine, mis on seadusega keelatud, leidis politsei sisejuurdlusbüroo. Tarmo Paio kaebas sisejuurdlusbüroo otsuse Tallinna halduskohtusse ja nõudis enda tööle ennistamist.

Möödunud nädalal otsustas halduskohus, et Tarmo Paio tulebki viivitamatult senisele ametikohale patrullteenistuse vanemaks tagasi võtta. Politsei– ja piirivalveamet peab Paiole kinni maksma nii tasu selle aja eest, mil ta ei saanud tööl käia, kui ka kohtu menetluskulud 1539 eurot. Millisel alusel kohus otsuse tegi, ei avalda aga ükski osapool enne, kui otsus on kuu jooksul kas jõustunud või edasi kaevatud.

Haapsalu politseijuht Margus Kaldma kinnitas, et Tarmo Paio töötab eelmisest neljapäevast uuesti jaoskonnas, aga tavalise patrullpolitseinikuna.

„Viisime ta üle tema enda nõusolekuta. Seadus lubab nii,” ütles Kaldma.

Patrullteenistuse vanemana jätkab tööd pärast Paio vallandamist kohale valitud Meelis Laurmann, kellele Paio nüüdsest allub. Patrullpolitseinikuna on Paio ülesanne avaliku ja liikluskorra tagamine ning väljakutsete teenindamine, ütles Kaldma.

Töö eest saab Paio oma varasemat, teenistuse vanema palka, mis on umbes 1125 eurot kuus. „Kuna ta viidi üle ilma nõusolekuta, siis endine palk peab säilima,” põhjendas Kaldma.

„Aga tänasest on ta puhkusel, sest see jäi tal eelmisel aastal saamata. 35 päeva põhipuhkust, 10 päeva lisapuhkust. Siis tuleb reaalselt politseitööle,” rääkis Kaldma teisipäeval.

„Kui halduskohus leidis, et Paio tuleb ennistada, siis nii peab olema. Isiklikud emotsioonid jätan kõrvale,” kommenteeris Kaldma koostöö jätkumist Tarmo Paioga.

Politseil on kuu aega, et halduskohtuotsus edasi kaevata. Kas seda tehakse, pole veel otsustatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see on ju nii normaalne EESTI mentide puhul. kokkuvottes on nemad ikka paid poisid
9 aastat tagasi

see on ju nii normaalne Eesti mentide puhul. nemad jäävad ikka kokkuvottes paipoisteks. ega nende puhul ju seadused ei kehti

paipoiss
10 aastat tagasi

s….id katsil ja kogu oma perel margi täis:

haapsalu
10 aastat tagasi

üle mõistuse mis mõttes tööle tagasi peatab mind kinni ma ei julge talle oma dokomentte andagi läheb pläriseb pärast kuidas ta siis huvitav ennast tutvustab et.umbes nii tere kriminaalist liikluspatrull Pajo palun teie dokomendid…..väga põnev ju.Ma küsin mis toimub

Haapsallane
10 aastat tagasi

Mis me siin ikka targutame kui kohus ei tõesta tema süüd siis on inimene süüta ja õieti teeb kui kasvõi korraks ja teist kiuste tagasi tõõle läheb! Kui aga on milleski nii-öelda süüdi siis peaks vist rohkem kohtu kapsaaeda kive pilduma !?Aga noh eks igal ühel on õigus oma arvamusele, mida ei sobi teistele peale suruda.

Läänemaa Loogiline
10 aastat tagasi

Haapsalu politseijaoskond kannatab igasugu kriminaale! 🙂

Pavandu poe kassapidaja
10 aastat tagasi

Ja nüüd Paiole kätte fooaparaat ja saatke ta liiklust pildistama. Ja nii kuude kaupa, nagu tehti Vello Lõugasega.

mhh..
10 aastat tagasi

1125 euro eest pildistab hea meelega! Piiks-piiks ja raha tuleb..!

....
10 aastat tagasi

Lugedes mõne päeva tagust LE võis selgust saada ja see uudis ainult konstateerib fakti. Vaadake 15.skp LE. Väljavõtted – “Kahju otseselt ei tekitanud, aga tegevus oli põhimõtteliselt seaduse vastane” ja “Kui riigikohtu ringkonnakohtu otsuse jõusse jätab peab Paio politseitööst loobuma” Kõik oli juba teile eelnevalt ära seletatud ja nüüd siis ärkate?

Loogika
10 aastat tagasi

Siit on nüüd selgelt ära näha, et seaduse rikkumine on lubatud ja seaduse rikkumise eest peab saama vastutasuks ainult head.

Mida?
10 aastat tagasi

Kes seda tüüpi enam üldse tõsiselt võtab? Ta ju korrumpeerunud, heas nimekirjas ta enam ei ole. TEEB LIHTSALT VEEL ROHKEM ENDAL MARGI TÄIS.

Mida?
10 aastat tagasi

KAS NAD TEEVAD NALJA?