Politsei vanemkomissar jäi kohtus süüdi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tarmo Paio töötas 2012. aasta 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula
Tarmo Paio töötas 2012. aasta 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula
Tarmo Paio töötas 2012. aasta 2. novembrini Haapsalu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemana. Foto: Arvo Tarmula

Politsei vanemkomissar Tarmo Paio jäi kohtus süüdi ametisaladuse hoidmise kohustuse rikkumise eest. Tallinna ringkonnakohus karistas teda selle eest aastase vangistusega katseajaga kolm aastat.

Suure tõenäosusega kaebab Paio otsuse edasi riigikohtusse. Pärnu maakohtu kohtunik Piia Jaaksoo otsustas novembris, et Paio pole süüdi ja mõistis ta õigeks.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda esitas Paiole süüdistuse, et viimane avaldas tunamullu märtsis, mais ja juunis oma tuttavatele nelja inimese aadresse, telefoninumbreid ja karistusandmeid, mida ta teadis tänu oma töökohale.

Paio sai politseist hundipassi 2012. aasta novembris. Paio vastutas politseis muuhulgas liiklusrikkumiste karistuste määramise eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ledis
10 aastat tagasi

Meil ei keera mehed üle kurgi. Meil vahel antakse vastu kurki…Ja sea sitale oleks ka hargiga viskajat vaja… Kuid ei tohi olla ostetud paberitega mees. Kahju kohe kui üks võmm kinga sai ja peab nüüd vaeseke oma seni truult teenitud riigiga kohut käima. Aga elus ikka nii, et tahad ju head aga saad ikka vastu pead.

Jah
10 aastat tagasi
Reply to  Ledis

su jutust tuleb ainult pool tõde,ja lisada võin ,et mul küll kahju pole khe persega võmmist ,aga samuti tuleb meelde kui too sinu ÜKS VÕMM tegi mentitide päeval ,millalgi sügisel nad seda peavad,minu sõbrabele protokolli olles ise rohkem juua täis kui too minu kamraad,ja kati kribas kõik paberid ka kõik oli JOKK,aga näed mismoodi élu pöörab,jah eks ta mäletab küll millest jutt,onju TARMO,jutt siis VÕNTKÜLA ristist ja kellaaeg siis kui roostalt tilkuma hakati mingi 5.30

Ledis
10 aastat tagasi

Meil oleks üht paberitega autujuhti vaja. Peaks olema selline kes diislit ei viruta ja tagurdada oskab ka.

mis
10 aastat tagasi
Reply to  Ledis

jäi sul nimetamata ,kõige tähtsam,et autut üle kurgi kraavi ei keera,eriti silma lõik on väga tähtis ………..

Jäähalli öövaht
10 aastat tagasi

Lõpuks ometi tuli ära…Õiglus pääses jalule. Ühel mu tuttaval mendil oli ka nii, et puges terve elu härradele ja kui ükskord “baleva” oli, siis ei tundnud teda enam keegi:)) Kui oled ment ole seda siis nii nagu olema peab ja kui oled pätt siis ole pätt. Aga natuke hea või natuke pätt…nii ei saa. Juskui kahe p…ga ja maine on sul 0!

jäähalli direktor
10 aastat tagasi

ega too polnud siiboja,omaette tsirkus barcelonas on veel see kuidas nood tüübid üldse pagunid said paio,kati,siiboja,sirts ja võiks veel jätkata ,hea seegi et sisekontroll ikka vahest kedagi kätte ka saab

teadja
10 aastat tagasi

JAH, jumal on ikkagi olemas,nii ütles PAIO juhtumi kohta üks endine kõrge Haapsalu politseiametnik,seepeale kui sai avalikuks krim asja algatamine ning sisekontrolli poolt töölt kõrvaldamine.Nüüd jääb loota et riigikohus teeb oma lõpliku otsuse.Sest suure tõenäosusega Ringkonna otsus ju edasi kaevatakse.

jäähalli koristaja
10 aastat tagasi
Reply to  teadja

on jumal ,aga käepikendus ikka SÜSTEEMIS olemas ,lihtsalt nüüd ettevaatlikum numbrite jagamine,see ei kao kuhugi,aga jah kui oleks saanud kalda kõikidele jagamistele jaole ,oleks see paio aastaid reaalseid saanud,nüüd soome tööle mis ikka,oli ju teada ammu et see juhtub,eks neid vennikesi seal veelgi,võiksin isegi ………….,aga las olla küll igal oinapärdikul omad jõulud