Lääne Elu paberleht 16. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Mullu parimaks dokumentaalfilmiks tunnistatud "Õlimäe õied" linastub reedel Haapsalus. Kaader filmist
„Õlimäe õied”
Mullu parimaks dokumentaalfilmiks tunnistatud “Õlimäe õied” linastub reedel Haapsalus. Kaader filmist

* Haapsalu politseijaoskonna endine patrullteenistuse vanem vanemkomissar Tarmo Paio on üle aasta käinud kohut politsei sisejuurdlusbürooga haldusasjas ja prokuratuuriga kriminaalasjas. Lääne Elu annab põhjaliku ülevaate asjade seisust ja Tarmo Paio praegusest töökohast.

* Terve Haapsalu linn ei saa uut tänavavalgustust, sest töö võib minna kallimaks, kui esialgu arvestatud. Praegu arutataksegi linnavalitsuses, millised piirkonnad võiksid projektist välja jääda.

* Haapsalu linna spordibaasid valmistavad Haapsalus ette kahe liuvälja tegemist, kuid valimistel lubatud vanalinna lossimüüri äärset liuvälja sel aastal ei tule.

* Senine soe talv on jätnud talivilja kahjuta. Teraviljakasvataja Einar Pärnpuu sõnul on vili natuke üle kasvanud, aga muretsemisest pole kasu.

* Raamatute ostmiseks on Läänemaa keskraamatukogul tänavu mullusest 217 eurot vähem kui mullu.

* Haapsalu parimateks ehitisteks valis Haapsalu linnavalitsus arhitekt Vallo Valge projekteeritud eramu ja Läänemaa ühisgümnaasiumi renoveeritud hoone.

* Reede õhtul linastub Nurme bistroos Rändurite klubis aasta parimaks dokumentaalfilmiks pärjatud Heilika Pikkovi „Õlimäe õied”, mis räägib Jeruusalemma külje all vene õigeusu kloostris elavast 80aastasest Eestist pärit nunnast ema Ksenjast.

* Aasta arstiks valitud lastearst Alge Vare räägib leheloos sellest, kuidas temast arst sai ja kui palju on meditsiin kahekümne aastaga muutunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ikka
10 aastat tagasi

Paraleppa see tuleb igal juhul. Posti ja Karja tänavale pole küll mõtet rajada seda valgustust

välja võiks
10 aastat tagasi

jääda tagalinn, tamme, kesklinn, jaama ümbrus, mereäär, peaks aga kindlasti tulema paraleppa