Vanemad süüdistavad Läänemaa haiglat ravivigades

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Kaks Läänemaa isa süüdistavad Läänemaa haiglat oma pädevuse ülehindamises, vahendab Läänlane.

Loos kirjeldatakse kaht juhtumit, mille puhul on Läänemaa haiglas väidetavalt puudulikku ravi saanud lapse vanemad pidanud lapsega pöörduma Tallinna arstide poole. Seal on mõlemad pidanud kuulma, et jõuti viimasel hetkel.

Vanemad ei soovi Läänemaa haiglalt kahjutasu, kuid tahavad, et inimesed teaksid.

“Kui ma oleks teinud nii, nagu siinne arst tahtis, oleks võib-olla käsi korralikult ära paranenud, aga võib-olla uuesti murdunud,” räägib isa 2-aastase Mihkli käeluumurru ravimise kohta.

Teine isa süüdistab tema kõhuvalus last uurinud arsti pealiskaudsuses.

“Teine arst ütles, et selliste sümptomitega tuleb laste puhul tundide jooksul reageerida,” ütles ta.

“Kes vastutab? Ma ei taha hüvitist, vaid teisi hoiatada. Minge ise otse Tallinna!” ütleb isa.

Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg leiab, et käeluumurru juhtumis ei ole Läänemaa haiglal süüd. Teises juhtumis olnud arstil aga põhjus, miks ta kohe hiljem kinnitust leidnud diagnoosi ei pannud.

Tema sõnul kahtlustas Läänemaa haigla valvearst hiljem tõeks osutunud diagnoosi juba esimesel korral, kuid valu oli patsiendil selleks ajaks kestnud juba nii kaua, et see ei läinud kokku sellise haigusjuhtumi tavalise kulgemisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
arvamus
9 aastat tagasi

Kui Tennisbergi arvates iga arst oma pädevuse ja operatiivsuse ise määrab, siis pole ime et haiged satuvad rasketes seisundites ja valede diagnoosidega teistesse haiglatesse.
Kvalifitseerutud arstid käivad Soomes tööl, et raha teenida,mitte huvi pärast ja ammugi mitte ennast laadimas ega energiat saamas.
Peaarsti asetäitja peaks mõtlema ja alles siis ütlema!

Mikk
10 aastat tagasi

Räägitakse ikka ainult halvast. Kui arst hästi hakkama saab, siis kiitma ei tule keegi. Minu kiitused lähevad nii Tennisbergile günekoloogina kui tipptasemel pereõde Karin Kumelile ning pediaater Raidlale, kes üsna tavalise lastehaiguse sümptomite taga nägi tõsist haigust ja kohe haiglasse pani. Meil on tublid arstid ja eksimusi juhtub Tallinnas samamoodi.

Uno
10 aastat tagasi

Lõuad on tüdrukutel laiad. Haiguslood levivad linnavahel kiiremini kui arstide vahel.

teadja
10 aastat tagasi

oluline on seal haiglas viisidimaks ja haigekassa ravi saab mujalt ja rohud ostad apteegist Visiiditasu on vaja maksta et tydrukud saaks kohvi osta ja löugu laiutada

Läänemaa Haiglale
10 aastat tagasi

Tervitusi teisest ilmast!

madis
10 aastat tagasi

Igale prohmakale on vabandus valmis. Kuidagi piinlik on lugeda seda jama, mida Tennisberg ajab. Inimene võib siis ju tervishoiu käsiraamatu järgi endale diagnoosi panna, milleks arst? Olen “partsiga” nõus, näpu sidumne on max, millega Haapsalu haiglasse tasub pöörduda.

parts
10 aastat tagasi

Esmaabi ehk suudavad anda aga ravi on juba teine teema.

Üks esmaabi patsient
10 aastat tagasi

Sain suve lõpus väga ägeda trauma, mille puhul oli esmaabi igati eeskujulik.Vähemalt ei olnud tundide pikkust järjekorda nagu Tallinnas.Tänud personalile!

m
10 aastat tagasi

Ma ei saa aru, kas siis on nii raske oma vigu tunnistada. Uskumatu kohe, et see Eesti meditsiin ei eksi kunagi!!!!

stella
10 aastat tagasi

See maja seal künka otsas on nagu miraaź: eemalt vaatad – haigla, jõuad kohale – pole mitte kui midagi.