Kullamaa elanikud saavad öelda oma arvamuse uue kõrgepingeliini asukoha kohta

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Trassi alternatiivid Kullamaa vallas. Skeem: maavalitsus
Trassi alternatiivid Kullamaa vallas. Skeem: maavalitsus
Trassi alternatiivid Kullamaa vallas. Skeem: maavalitsus

Maavalitsus ootab Kullamaa elanike arvamust kavandatava
Harku–Lihula–Sindi 330/110 kV elektriliini trassikoridori kohta.

Kullamaa külas kulgeb olemasolev 110 kV elektriliin lääne poolt mööda tihedama hoonestusega alasid. Elektriliini kaitsevööndi laiendamisel jääb osa elamuid kaitsevööndi lähedale, mistõttu on planeeritavale trassikoridorile otsitud uut asukohta.

Kullamaa vallas on uuel elektriliinil kaks alternatiivset koridori. Esimese variandi järgi kulgeb trass paralleelselt Risti–Virtsu maanteega. Teise variandi puhul läheb elektriliin Kullamaa küla keskuse lähistel osaliselt olemasolevas 110 kV koridoris.

Et mõlemad koridorid on majanduslike, sotsiaalsete ja looduskeskkondlike kriteeriumite poolest võrdsed, tahab maavalitsus teada, mida eelistavad  kohalikud, Kullamaa, Päri ja Silla elanikud.

Põhjendatud seisukohti alternatiivide kohta ootab maavalitsus 22. jaanuarini. Neid võib saata posti teel (Lääne maavalitsus, Lahe 8, 90503 Haapsalu, Läänemaa) või  e–kirjaga aadressile liis.moor@laane.maavalitsus.ee.

Trassi alternatiivide arutelu on neljapäeval, 23. jaanuaril kell 17 Kullamaal Goldenbecki majas.

Teemaplaneeringuga saab tutvuda siin.

Lisainfot annab Liis Moor Lääne maavalitsusest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments