Riik plaanib osta hankega neli praami

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Järgmise nädala teisipäeval Tallinna Sadama nõukogu koosolekul kuulutab nõukogu tõenäoliselt välja konkursi nelja parvlaeva ostmiseks Saaremaa ja mandri vahelise ühenduse jaoks.

Sadama nõukogu liige Tiit Riisalo ütles Postimehele, et nõukogul on käes majandusministeeriumi ettevalmistatud hankedokumentide pakk, aga et eelmisel koosistumisel aasta lõpus kerkis selles osas üles rida küsimusi, jäi konkurss tollal seepärast välja kuulutamata.

Kui kõiki nüansse ikkagi ei suudeta täpsustada, võib formaalne otsus nihkuda paari nädala võrra.

Tehingu teeb Tallinna Sadam, kellest saab ka uute praamide omanik. Veel pool aastat tagasi oli küsimus lahtine ja räägiti võimaliku laevade omanikuna ka riigiettevõttest Eesti Loots. Ostetakse neli, mitte kaalumisel olnud kolm praami.

„Tagamaks Hiiumaa ja Saaremaa ning mandri vahelise parvlaevaliikluse kulupõhine hind ning luua võimalikult head tingimused konkurentsiks, hangib riigi äriühing neli parvlaeva liinile Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu ning operaatori leidmiseks korraldatakse praeguse hinnangu kohaselt konkurss,” teatas majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda.

„Konkursile võib pakkuda nii täiesti uusi kui ka kasutatud laevu. Kasutatud laevadele seatakse küll vanusepiir, aga see ei välista täna liine teenindava kolme uuemat tüüpi laeva pakkumist,” lisas Ruuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments