Tänasest saab vabalt saartele

Ainus kontroll saarele pääsemiseks, oli piletikontroll. Malle-Liisa Raigla

Eile otsustas valitsus kaotada mandri ja saarte vahel liikluspiirangud juba tänasest.

„Kuna saarte ja mandri vahelise liikumise järk-järgult avamine ei ole toonud kaasa olukorra halvenemist, siis lubame kõigil saarte ja mandri vahel vabalt liikuda alates homsest,” kirjutas peaminister Jüri Ratas neljapäeval sotsiaalmeedias.

Reede hommikul oli Vormsi praamijärjekorras ligi 20 autot, kes kõik soovisid saarele minna. Peale piletikontrolli keegi teine saarele minejaid ei kontrollinud. Samal ajal väljus Hiiumaa praam.

Saarte ja mandri vaheline liikumine avati korralduse järgi samm-sammult, et hoida ära uue viirusepuhangu tekkimine. COVID-19 viirusepuhangu halvenedes võib valitsus otsust muuta.

Kehtima jääb üldine 2+2 reegel: avalikus ruumis tohib koos liikuda kuni kaks inimest ja teistest tuleb hoida 2 meetrit vahet.

Esmaspäevast kehtinud korra järgi said Saaremaa, Muhumaa, Hiiumaa, Vormsi, Kihnu, Ruhnu ja Manija saarte ning mandri vahel liikuda inimesed, kellel on saarel rahvastikuregistri järgi alaline elukoht või sinna registreeritud lisa-aadress või püsiv viibimisaadress. Samuti said liikuda nende lähemad pereliikmed.

Reedest alates liikumisvabaduse piirang kaob ning saarte ja mandri, samuti saarte endi vahel saavad kõik inimesed vabalt liikuda elukohast sõltumata. Kuna saarte ja mandri vahelisest liikumisest põhjustatud koroonaviiruse leviku risk on oluliselt vähenenud, on proportsionaalne liikumispiirang tühistada.

Varasema otsuse järgi oli saarte ja mandri vahel liikumine piiratud kuni 18. maini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments