Läänemaa noored osalesid Entrumi öösessioonil video filmimisel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hetk videovõtetelt. Foto: Entrum
Hetk videovõtetelt. Foto: Entrum
Hetk videovõtetelt. Foto: Entrum

Laupäeval Tallinna ülikoolis toimunud Eesti Energia koolinoorte ettevõtlikkusideede arenguprogrammi ja konkursi ENTRUM ÖÖsessioonil filmis ligi kolmsada 13–19aastast Läänemaa, Harjumaa, Järvamaa ja Raplamaa noort koostöös režissööri Heigo Leplaga muusikavideo bändi Näkk Loviise laulule “Dumb Man”.

Aktsioonis osalenud 15-aastase Lihula gümnaasiumi õpilase Epp Sillukse sõnul oli muusikavideo filmimine üks parimaid kogemusi tema elus. “Ma leian, et teooriat võiks tihemini päris elus praktiseerida. Reaalse muusikavideo valmimisse panustamine ning sellise supertulemuse nägemine andis tohutusuure elamuse, mis äratas taas minus vahepeal ehk veidi raugenud energia ja loomingulisuse,” ütles ta.

Muusikavideo stsenaarium sündis noorte ja režissööri ajurünnaku tulemusena loole, mis kogus avalikul hääletusel enim hääli. Aktsioonis osalenutele anti ülesandeks välja mõelda muusikavideo stsenaarium, mis arvestaks ajalimiidi (üks öö), kaasatavate inimeste arvu (300), kasutatava tehnika (Phantom FLEX kaamera) ning ruumilisi (üks ruum) piiranguid. Stsenaariumi alusel filmiti nelja tunni jooksul massistseenide ja spetsiaalefektidega video. Muusikavideo esilinastus toimus juba ENTRUM ÖÖsessiooni järgmisel hommikul kell 9.

Muusikavideo projekti eesmärk Entrumi pressiesindaja Grete Roždestvenski sõnul õpetada noortele loomemajanduse valdkonna toimimise eripärasid ja loogikat, kasutades selleks praktilisi meetodeid. Entrumi tegevjuhi Darja Saare sõnul peab noortes ettevõtliku mõtteviisi arendamine käima konkreetse majandusvaldkonna praktilise tundmaõppimise kaudu.

“See on parim viis noori motiveerida võimalikult varakult ise kindla eesmärgi nimel ideed teoks tegema ning ise oma elu juhtima – elu, kus noorel on võime märgata enda ümber eneseteostusvõimalusi, osata arukalt organiseerida oma ideede realiseerimiseks vajalikke tegevusi ja olemasolevaid ressursse,” sõnas Saar.

Ansambel Näkk Loviise on värske bänd ja filmitud video oli neile esimene.

“Ma olin siiralt üllatunud ja rõõmus, kui selgus, et meie lugu osutus valituks. Selline au annab julgust ja teadmise, et meie muusika läheb veel kellelegi korda peale meie enda. Jälgides kogu muusikavideo tegemise protsessi, oli juba ette teada, et video pakatab energiast – iga noor andis endast enam kui kõik,” märkis Näkk Loviise solist Maarja Soomre.

Muusikavideot on võimalik vaadata siit.

Muusikavideo filmimise aktsioon toimus osana rahvusvahelisest CENTRES (Creative Entrepreneurship in Schools) projektist, milles ENTRUM osaleb.

Entrum on Eesti Energia algatatud ja koostöös majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning Eesti kaubandus-tööstuskojaga ellu viidav üleriigiline noorte ettevõtlikkusideede konkurss ja arenguprogramm. Entrum on kolmeaastase rotatsiooni põhimõttel tegutsemise jooksul arendanud ettevõtlikkust rohkem kui tuhande viiesajas noores. Ida-Virumaa, Lõuna-Eesti ja Lääne-Eesti noored on programmi raames ellu toonud 346 sotsiaalse ettevõtluse, tehnoloogia, öko- ja loomemajanduse valdkonna ideed.

Entrumi programm on pärjatud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi konkursil 2011. aasta parimaks ettevõtluse edendajaks, Rootsi Äriauhinna 2011 konkursil parimaks sotsiaalselt vastutustundliku ettevõtluse algatuseks ja EMSL 2011. aasta konkursil parimaks kodanikuühiskonna ärisektori algatuseks, 2013. aasta ülemaailmse kaubanduskodade konkursi parimaks noorte ettevõtlikkusprojektiks ja programm on 2013. aasta üle-euroopalise vastutustundliku ettevõtluse auhinna võitja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments