Maruste: Eesti ujub teisel ülestõusmispühal töötades kangelaslikult vastuvoolu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste (Reformierakond) nõustub ettepanekuga, et teine ülestõusmispüha võiks olla ka Eestis riigipüha, kirjutab Postimees.

“Mina isiklikult arvan, et see tuleks ära teha, sest mujal Euroopas on see niikuinii riigipüha, bank holiday ehk päev, kui pangaülekanded seisavad, rahvusvahelist kauplemist ei toimu, inimesed puhkavad. Juba sel põhjusel pole meil põhjust kangelaslikult vastuvoolu ujuda,” arvas Maruste.

Maruste lubas, et kui Keskerakond oma eelnõu uuesti lauale toob, tõstatab ta selle teema Reformierakonna fraktsioonis uuesti ja püüab ka teisi veenda, et teine ülestõusmispüha tuleks ka Eestis riigipühaks muuta.

Keskerakond teatas eile, et soovib jätkata arutelu seaduseelnõu üle, mis muudaks jõustumisel teise ülestõusmispüha riigipühaks ja puhkepäevaks.

Ettepaneku kuulutada ülestõusmispühade 2. püha riigipühaks tegi paari päeva eest Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja Lääne maavalitsuse ühiskomisjon.

Ülestõusmispühade teine püha pole puhkepäev Euroopa Liidu riikidest vaid Eestis, Maltal ja Portugalis.

Praegu on Eestis 12 riigipüha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments