Lääne Elu paberleht 7. jaanuaril

Madiken

madiken@le.ee

Nädalavahetusel rüüstasid vandaalid Aafrika ranna linnutorni ja kuursaali ümbrust. Foto: Arvo Tarmula
Nädalavahetusel rüüstasid vandaalid Aafrika ranna linnutorni ja kuursaali ümbrust. Foto: Arvo Tarmula
Nädalavahetusel rüüstasid vandaalid Aafrika ranna linnutorni ja kuursaali ümbrust. Foto: Arvo Tarmula

Teenetemärgi saavad Twerdianski ja Salumäe

Maakonna kõrgeima autasu ehk Läänemaa teenetemärgi saavad tänavu pärandkultuuri uurija Lembitu Twerdianski ja Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe.

Lääne praostkonna praost Tiit Salumäe, kes on ühtlasi ka Haapsalu linna vapimärgi kavaler, ütles, et tunnustus tuleb alati üllatusena.

Oru asula läheb üle odavamale küttele

Oru asula läheb selle aasta lõpus kivisöe asemel üle odavamale, hakkpuiduküttele.

Uue katlamaja ehitus läheb maksma 242 140 eurot, sellest on keskkonnainvesteeringute keskuse toetus 109 000 eurot. Ülejäänu ehk 55 protsenti maksumusest tuleb katta vallal.

Lugu saab lugeda siit.

Lääne Elu uus peatoimetaja alustas tööd

Eilsest töötab Lääne Elu peatoimetajana Postimehe endine ajakirjanik Andrus Karnau.

Peatoimetaja meiliaadress on andrus.karnau@le.ee. Samuti saab peatoimetajaga ühendust Lääne Elu üldtelefonil 473 7222 või 524 8797.

Rail Baltic tuleks ehitada läbi Tartu

Riigikogu liige Karel Rüütli leiab, et kui kiirraudtee Rail Baltic ehitada läbi Tartu, siis kahjustaks see vähem loodust ja külakogukondi.

Läänemaa ühisgümnaasiumi lendude nummerdamisel peaks jätkama pooleoliolevast, kirjutab Lääne Elu lugeja ja Haapsalu I keskkooli 37. lennu vilistlane.

Lugeja küsib: kui tööandjal tuleb maksta töötajale haiguslehe alusel haigushüvitist 4–8 kalendripäeva eest 70 protsenti töötaja keskmisest töötasust, kas tasu leidmisel tuleb arvestada ka arvestusperioodi sisse jäävate pühadega?

Spaahotellid läbivad uuenduskuuri

Mõlemad Haapsalu spaahotellid sulevad jaanuaris kolmeks nädalaks külastajaile ukse, et teha remonditöid — Laine restoranis, Fra Mare fuajees ja numbritubades.

Lugu saab lugeda siit.

Kiltsi lennuväli saab varemeist puhtaks

Kaitseliit sai keskkonnainvesteeringute keskuselt raha, et lammutada Kiltsi lennuväljal lagunenud ja varisemisohtlikud ehitised.

Lugu saab lugeda siit.

Promenaadil vandaalitseti

Haapsalu Promenaadil rüüstasid vandaalid Aafrika ranna linnutorni ja kuursaali ümbrust, lükates ümber dekoratiivposti, kangutades ära dekoratiivmune ja kive.

Fotosid Promenaadil toimunust näeb siin, juhtkirja saab lugeda siin.

Lühidalt: Viigi kool sai kingiks uue mängu ja ülestõusmispühadeni on jumalateenistused Jaani kirikus

Seadusmuudatused 2014

Alanud aasta toob kaasa mitmeid seadusmuudatusi sotsiaal–, tervise– ja töövaldkonnas, panganduses ja rahanduses, mis mõjutavad ka läänlaste igapäevaelu.

Miinimumpalk tõusis, haigekassa eelarve on suurem, luuakse laste vaimse tervise keskus. Pankadevahelised rahaülekanded muutuvad aga aeglasemaks. Mis veel? Lääne Elu annab ülevaate.

Piltuudised: Vene laat Haapsalus, Aarne Õunapuu 60 aasta juubel ja bigbändi 13. sünnipäev.

Sport: Läänemaa rahvaliiga meistriks segavolles tuli Hani / Ridala Välk, Lõuna–Läänemaa jalgpalliklubil ilmub statistikakogumik, noormaadlejad käisid koondise kandidaatide laagris, paraolümpiakomitee tunnustas kutsehariduskeskuse õpilast, Läänemaa meistriteks tulid Novosjolov ja Embrich, võimlemiskooli Kirke kasvandik võitis Slonny Cupil pronksmedali, kergejõustikuklubi jagas 2013. aasta parimate tiitleid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments