Spaahotellid läbivad uuenduskuuri

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esmaspäeval lammutasid ehitusmehed Laine restorani lavakõrgendikku ja võtsid üles vana põrandat. Foto: Arvo Tarmula
Esmaspäeval lammutasid ehitusmehed Laine restorani lavakõrgendikku ja võtsid üles vana põrandat. Foto: Arvo Tarmula
Esmaspäeval lammutasid ehitusmehed Laine restorani lavakõrgendikku ja võtsid üles vana põrandat. Foto: Arvo Tarmula

Mõlemad Haapsalu spaahotellid sulevad jaanuaris kolmeks nädalaks külastajaile ukse, et teha remonditöid — Laine restoranis, Fra Mare fuajees ja numbritubades.

Laine viimased remondieelsed kliendid lahkusid pühapäeval. Esmaspäeval lammutasid töömehed juba köögi ja restorani põrandaid.

Fra Mare alustab ümberehitust nädal hiljem, mil Haapsallu vene jõule tähistama tulnud külalised on lahkunud.

Laine juhi Irene Väli sõnul remonditakse kolme nädala jooksul põhjalikult restoran ja köök ning üldkoridorid saavad uued põrandad ja värskelt värvitud seinad.

„Tubade kallale me ei lähe, sest need on kõik remonditud,” lisas Väli.

„Restoranis muutub koos uute põrandate ja seintega sisekujundus,” täpsustas ta.

Tantsupõranda keskel olev post saab saledamaks, et vähem vaadet varjata. Lavakõrgendik restorani nurgas lammutatakse. Edaspidi saavad esinejad ise otsustada, kuhu pillid üles panna.

„Kui väikesed värskendused välja arvata, on restoran 1997. aastast üsna muutumatu püsinud. Tegelikult peaks restorani uuendama iga viie aasta tagant,” rääkis Väli.

Uueneb ka restorani menüü. „Hitt–toidud jäävad ikka alles,” lubas spaahotelli juht. Koostöös Iloni Imedemaaga koostatakse uus lastemenüü, kuid milline täpselt, jättis Väli saladuseks.

Laine on peaaegu igal aastal jaanuaris lühiajaks remontimiseks uksed kinni pannud, Fra Mare pole seda aga varem teinud.

Remonditud on küll, kuid samal ajal on spaahotell olnud avatud. Fra Mare juhi Maret Suklese sõnul on pisiremont enamasti puudutanud ainult mõnda majatiiba.

Järgmisel nädalal algava remondi ajal uuendatakse aga põhjalikult Fra Mare fuajee.

„Tuleb täielik stiilivahetus. Vahemere stiil — klaasi, kivi heledust,” lubas Sukles. Tema sõnul tuleb peafuajee samas stiilis kui talassoosa oma.

Remonti läheb ka 45 numbrituba. Suklese sõnul on tegemist Fra Mare kõige esimesena valminud tubadega, mis on vahepeal uputuse tõttu kannatada saanud. Remondi järel hakkavad need toad välja nägema samasugused kui hiljem ehitatud numbritoad, lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments