Juhtkiri: Vitsa vaja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu Promenaadilt on taas üle käinud rüüstamislaine. Pärast euroremonti on juba ei tea mitmes kord, kui mõni sammas on viltu lükatud, mõni muna vette visatud, pinke–prügikaste laiali loobitud või purskkaevu Fairyt valatud.

Terve mõistus tõrgub uskumast, et on inimesi, kes ei oska oma jõudu muud moodi näidata, kui avalikus kohas laamendades ja ühist vara lõhkudes.

Kuidas saaks edaspidi selliseid lõhkumislaineid vältida? Pole ju võimalik iga Promenaadi posti või Vana kalmistu hauakivi kõrvale politseinikku seisma panna. Nagu elu näitab, ei suuda ka kaamerate paigaldamine sellist käitumist ära hoida — ei ulatu kaamerapilt iga nurga taha ja salvestatud materjali hakatakse läbi vaatama ikka siis, kui midagi juba juhtunud on.

Võib–olla tuleks hirmutamiseks kasutusele võtta hoopis vanad karistusmeetodid. Näiteks paigaldada linna keskele häbipost, kuhu kurikaelad linnarahvale pilkamiseks ja mädanenud köögiviljaga loopimiseks välja panna. Või siis hoopis juurutada piitsutamist, ikka avalikult ja linnaväljakul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
oehh
10 aastat tagasi

Ära ärgita omakohust tegema 😀

kodanik
10 aastat tagasi

Kaamerad suudaksid küll aga neid on vähe. Jälgimise alla tuleks võtta ka Promenaadile viivad teed. Arvata on, et kogu seda jama korraldab üks-kaks kampa, mitte rohkem. Kuidas nii väikeses linnas neid juba kätte pole saadud, vot sellest mina aru ei saa.