Kiltsi lennuväli saab varemeist puhtaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kaitseliit sai keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) raha, et lammutada Kitsi lennuväljal lagunenud ja varisemisohtlikud ehitised.

Kaitseliidule kuuluva 300 ha kordategemine läheb maksma ligi 84 000 eurot, millest moodustab toetus 75 000 eurot.

„Ainult angaarid jäävad alles,” ütles kaitseliidu peastaabi kinnisvaraosakonna spetsialist Merlis Kaskevits.

Lammutamist ootab 37 ehitist. Enamik neist on väikesed, suuri maju on vaid mõni, üks neist kunagine staabihoone, ütles Lääne maleva pealik Arnold Juhans.

Ohtlikud jäätmed, puit ja metall viiakse ära, purustatud kivijäätmeid kasutatakse tagasitäiteks ja jäetakse varuks, kui on vaja teid parandada, selgitas Kaskevits.

Kaskevitsi sõnul algab lammutamine varsti, sest projekt on olemas ja lammutaja leidmise hange on tehtud. Lennuväli peaks korda saama hiljemalt novembri lõpuks.

Juhansi sõnul ei häiri lammutamine Lääne maleva tegevust, sest õppusi peetakse tavaliselt nädalavahetustel.

Enamik angaare on tühjad ja kindlat plaani nende kasutamiseks ei ole. Mõnes hoiab Lääne Teed liiva ja soola.

Mullu lammutas Ridala vald oma territooriumil asuvad sõjaväehooned. Kunagise sõjaväelinnaku ammutamine hõlmas 45 ha ja maksis üle 101 000 euro. Enamik raha tuli KIKilt, vald pani 10 000 eurot.

KIK rahastab tänavu Kaitseliidule kuuluva kolme endise sõjaväeobjekti lammutamist. Raha saavad ka Tartu ja Jõgeva malev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments