Keskerakond: jätkame arutelu, et Eesti saaks juurde ühe riigipüha

Madiken

madiken@le.ee

Keskerakond teeb põhiseaduskomisjoni esimehele ja riigikogu juhatusele tänu läänlaste ettepanekule avalduse 2. ülestõusmispüha riigipühaks kuulutamise eelnõu menetlusega edasi minna, teatas erakonna pressiesindaja.

„Paari päeva eest teatasid Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja Lääne maavalitsuse ühiskomisjon, et teevad Vabariigi Valitsusele ettepaneku ülestõusmispühade 2. püha kuulutada riigipühaks,“ ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Priit Toobal.

„Kuna vastava sisuga eelnõu on Riigikogus juba üle kahe aasta edasist menetlust ootamas, siis teeme järgmisel nädalal Põhiseaduskomisjoni esimehele ja Riigikogu juhatusele ettepaneku sellega edasi minna,“ jätkas ta.

Antud seaduseelnõu läbis Riigikogus esimese lugemise juba 2011. aasta septembrikuus.

Toobal tuletas meelde, et hetkel pole ülestõusmispühade teine püha puhkepäev Euroopa Liidus vaid Eestis, Maltal ja Portugalis. „Sel päeval ei toimi pangatehingud ning puhkavad ka Euroopa Liidu institutsioonid. Ühe puhkepäeva
lisandumine ei vähendaks ka Eesti töönädala keskmist pikkust Euroopa Liidu keskmisest lühemaks,“ sõnas ta.

Viimati sai Eesti puhkepäeva juurde 2005. aastal, mil jõululaupäevast sai riigipüha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
:)
10 aastat tagasi

Ei tea,kas on ikka mõtet, orjarahvas peab ikka tööd rügama!
Muidu kahtlemata teretulnud ettepanek!

need
10 aastat tagasi
Reply to  :)

2 jaapani külatäit rahvast rohuküla lähedal ootavad teenindajaid, kauplejaid ja pakuvad sadu töökohti, kiltsi tööstusrajoon on aga kujunemas õnneoruks

einoh
10 aastat tagasi

millega ikka tegeletakse, muud enam väljamõelda ei oska enam 🙂
Ja kogu klounaad maksumaksja raha eest

ohjah
10 aastat tagasi

Miks peaks kristlikke pühasid riiklikult tähistama üldse?

suvaline vaba päev
10 aastat tagasi

Paljud neist keskikutest-nõudlejaist selle päeva tähendust üldse mõistavad? Kui palju nad üldse kristlikest pühadest teavad ja neid ka selgitada oskavad? Kes neist kirikusse on sattunud rohkem kui jõululaupäeval? Vää-ääga vähesed. Aga lubame rahvale vaba päeva ja populaarsu tõuseb. (Mis sest, et tööviljakus langeb ka selle üheainsa päeva arvelt ja kogu elatustase samuti) Püha tähistamiseks pühapäeval on minu arvates küllalt.

õnn pole rahas
10 aastat tagasi

teen ettepaneku kuulutada riigipühaks kõik 365 päeva aastas, kaob töötus ühe hoobiga ja hakkame elama EI abirahade peal, isad saavad peredega koos olla ja paradiis tuleb maapeale ning pappidel on 365 päeva hea teenistus

lootus
10 aastat tagasi

Ja nii nad tapsidki meie Ferdinandi….