Omavalitsusjuhtide aasta. Toomas Schmidt: Kiltsi tööstusala peaks pidurdama elanike lahkumist Läänemaalt

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aasta oli huvitav ja esitas hulga lahendusi vajavaid väljakutseid. Rõõmustada saame ühisveevärgi ja –kanalisatsioonirajatiste uuendamise üle vallas.

Uue tahkeküttekatla paigaldusega lõppes Uuemõisas soojamajanduse korrastamine. Need puudutavad kõige suuremat osa meie elanikest.

Mitmeaastase töö viljana valmis Puise kalasadam ja nüüd on rannakalureil uued võimalused kalastamiseks.

Endiselt on tähelepanu all laste heaolu. Selgi aastal lõppes üks etapp Ridala lasteaia mänguväljaku arendamisel, päris valmis saab mänguväljak ehk uuel aastal. Laste päevahoiuteenuse ostmise kaudu oleme loonud kõigile lastele hoiuvõimaluse, nii et vanemad saavad tööl käia.

Meie suuremad tulevikku vaatavad ettevõtmised on seotud Uuemõisa mõisahoonega. Kahjuks ei saanud meie taotlus fassaadi korrastamiseks toetust, aga selle hoone kordategemine jääb kindlasti vallavalitsuse üheks põhieesmärgiks. Kui korda teha mõisa tühjalt seisev idatiib, saaks sinna viia ka põhikooli.

Teine suur ootus seondub Ridala põhikooli võimlahoone põhjaliku ümberehitamisega. Sinna saaks teha ka meie vabatahtlikele pritsumeestele tuletõrjedepoo, kus hoida päästeautosid. Äsja muretsesime Soomest paakauto, mis mahutab 11 000 liitrit vett.

Silmailu peaks pakkuma Kiltsi tulevane tööstusala, kus lammutasime varisemisohtliku hoonestuse. Nüüd tuleks uute töökohtade tekkeks ehitada ka taristu.

See peaks pidurdama elanike lahkumist Läänemaalt, eriti kui uued töökohad on kõrgemapalgalised ja liikumisvõimalused märksa paremad!

Toomas Schmidt
Toomas Schmidt,
Ridala vallavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
16 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kas on
10 aastat tagasi

mingit nõudlust et arendada välja tööstuspark või kuidas selle ala nimi saaks olema seal kiltsis. Varemete lammutamiseks sai raha fondist.Aga nurgataguse arendamiseks vast raha ei anta.

Kas
10 aastat tagasi

on siis kellelgi mingit infi ka,et oleks Kiltsi tulemas mingit asist tööpakkujat?Või niisama ametnikud jätavad muljet,et töö käib ja helge tulevik koidab.

viimasel
10 aastat tagasi

ka pole ju täis latva 🙂

Lembitu Karu
10 aastat tagasi

Vald on vägagi Silma tee omanik. Tundub, et siin mõni ei ole just kõige teravam pliaats. Aga noh millal siis enne neil anonüümsetel kommijatel täis latva on olnud. ARVAN, ET PARAS KLOUNAAD ON SEE SELTSKOND, KES SEDA ASJA SEAL VALLAS TOIMETAMA PEAKS.

Küsimus
10 aastat tagasi
Reply to  Lembitu Karu

Mis on Silma tee??? Kust see leida???

Küsimus
10 aastat tagasi
Reply to  Lembitu Karu

IRW Kiltsi tee ju Haapsalu oma.Teile öeldi ju et tulge Haapsalusse.

to Lembit Karu
10 aastat tagasi

Arve saate ainult oma koperatiivile saata sest vald ei ole tee omanik.Ha ha.
Tulge parem Haapsalusse elama.
Head uut aastat.

Lembitu Karu
10 aastat tagasi

Kiltsi teele pandi hiljuti uus teekate… Järelikult pole Teil seal Herjavas nii prominentseid isikuid. Või ei oska lihtsalt pugeda. Üldiselt aga soovitan kui olete auto katki sõitnud siis kohe politsei kutsuda, asi ära fikseerida ja siis hiljem remondi arve valda saata. Ärge kartke, Teil on täielik õigus oma vara kahjud kätte saada.

R.M.
10 aastat tagasi
Reply to  Lembitu Karu

Kui peate silmas Ääsmäe-Rohuküla maantee juppi, siis peaks olema tegemist Maanteeameti haldusalaga ja riigipoolse rahastusega, seega KOV selliseid asju ei otsusta.

panfilovka
10 aastat tagasi
Reply to  R.M.

see on see kiltsi, kus volikogu liikmed oma ukseesised vallarahadega lasid ära asfalteerida, rahvale aga kinnitatakse, et neil puudub raha isegi külakesksete tolmuteede töötlemiseks erivedelikuga

......
10 aastat tagasi

kas reformi esindajad hakkavad teid parandama? Lubage naerda, nende enda erakaond oli see, kes peale masu algust kaotas teeseadusest vaikselt sätte, kus oli ettenähtud kohalike teede remondiks kütuseaktsiist laekuvast tulust 15%, peale seda vast 5 prossa anti, hetkeseisu ei oska öelda, aga probleem on terves vabariigis, siin ei tasu süüdistada ühte vallavalitsust

Tom
10 aastat tagasi

Midagi muud ei ole ju teile sinna herjava vaja kui 20000 kildu16/32 höövlit ja pigikate või vana asfalt peale. Kuid kust võtta munadega meest kes suudaks asja käiku lasta ja orgunnida? Või on vaja kellegi tuttava tuttava firmal töö lasta ära teha ja siis ise muuseas canaaridele puhkama lennata:)) Jälgin seda tee jada seal pingsalt ja loodan, et Ratas ja Nebokat on mehed suure algustähega.

Leana Herjava külast
10 aastat tagasi

Olen Viiraga nõus. Herjava küla teed tervikuna ja Silma tee on niivõrd kehvas seisus, et lapsed ei saa hommikul kuiva jalaga bussile minna. Rääkimata vanuritest.Paraku ei suudeta või ei taheta kuidagi aru saada, et Herjava küla elanikud on praeguse vallavanema pooldajad ja toetajad. Kallis vallavanem Hr Toomas Schmidt. Palun tee Silma tee ja küla peatänav liigeldavaks. See oleks külaelanike suurim Uusaasta soov.

tore
10 aastat tagasi

kui ametnikku tühikargamise eest toetate, aga vallavanem pole jõuluvana, tal on kohustused, mida ta ei täida aga palgajärel käib, ise valisite ja pole vaja nüüd vinguda

viira
10 aastat tagasi

Herjava küla elanikud ootavad pikisilmi teede remonti, sest teed on vajunud pervest madalamaks mis jätab vee tee peale.Talve elame kuidagi üle kuid kevadel on kööga!