Lääne Elu paberleht 4. jaanuaril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pilt: Ott
Pilt: Ott
Pilt: Ott

Vikerkaare lasteaed ootab remonti

Haapsalu Vikerkaare lasteaia rühmad töötavad esmaspäevast linna teistes lasteaedades ja Lihula maantee maja on peaaegu tühjaks kolitud. Kauaoodatud remont aga viibib veel veidi.

Lugu saab lugeda siit.

Läänlased algatasid teise ülestõusmispüha riigipühaks muutmise

Lääne maavanem tegi valitsusele ettepaneku algatada seaduseelnõu kevadise teise ülestõusmispüha ehk suurele reedele järgneva esmaspäeva riigipühaks kuulutamiseks.

Iloni Imedemaa avas uues kuues ukse

Iloni Imedemaa avas peale kolm ja pool kuud kestnud remonti taas külastajatele ukse. Kuigi avamishetkel ukse taga järjekorda ei loogelnud, olid esimesed külastajad platsis juba mõni minut pärast avamist. Samal ajal tehti uuenenud galeriis veel viimaseid töid.

Kampaania tõi 34 uut elanikku

Tänavuse elanikuks registreerimise kampaania ajal 2.–23. detsembrini kirjutas end Haapsallu sisse 34 inimest.

Lugu saab lugeda siit.

4. jaanuaril on palju tähistada

Ajaloohuviline kolumnist Jaan Franclin Perlitz teab, et 4. jaanuaril on palju tähistamisväärset — oma rahvuspüha peab Birma ehk Myanmar, on pimekirja leiutaja Louis Braille’ sünniaastapäev ja rahvusvaheline hüpnoosi päev.

Lugu saab lugeda siit.

Mati Mandel lükkab väited Neidsaarest ümber

Arheoloog Mati Mandel lükkab ümber läinud aasta lõpus Lääne Elus ilmunud Jaan Laasi väited Matsalu lahe äärse Neidsaare kui võimaliku eelviikingiaegse skandinaavlaste laagrikoha kohta.

Vene turistid on saabunud

Haapsalu linn võõrustab taas aastavahetusel turiste Venemaalt. Tänavu annavad tooni individuaalturistid Peterburist.

Aastavahetus oli rahulik

Aastavahetus möödus rahulikult nii Läänemaa politseile kui ka kiirabile. Tuli küll ette väiksemaid klohmimisi, mille osalisi erakorralise meditsiini arstid lappima pidid ja kõhulahtisusi, mis võisid ülesöömise-joomise asemel olla tingitud ka ringiliikuvast viirusest. Politseile jäi alkoholitarvitamisega vahele seitse alaealist ja üks autojuht.

Kultuurikalender

Lääne Elust saab teada, kes Läänemaa kultuuri- ja ühiskonnategelastest tähistavad sel aastal ümmargust tähtpäeva.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments