Vikerkaare lasteaed kolib

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Vikerkaare lasteaia direktor Vivian Hallik (keskel) nimetati Läänemaa Aasta Emaks. Foto: Arvo Tarmula
Vikerkaare lasteaia direktor Vivian Hallik jagas eile lasteaiakasvatajaile kätte töögraafikud ja kogus allkirju uuele töökorraldusele. Foto: Arvo Tarmula
Vikerkaare lasteaia direktor Vivian Hallik jagas eile lasteaiakasvatajaile kätte töögraafikud ja kogus allkirju uuele töökorraldusele. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Vikerkaare lasteaia rühmad töötavad esmaspäevast linna teistes lasteaedades ja Lihula maantee maja on peaaegu tühjaks kolitud. Kauaoodatud remont aga viibib veel veidi.

Linn avalikustas hanke ehitaja leidmiseks 31. detsembril, pakkumusi saab esitada 17. veebruarini. Ehitaja peaks selguma märtsi alguses ja kohe ka tööle hakkama, et 30. septembriks oleks remont majas valmis, loetles Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman.

Mullu augustis lubas Vikman, et remont algab jaanuaris ja sügishooajaks on lasteaed oma majas tagasi.

„Järjekordselt asjaajamise tõttu Šveitsi poolega,” põhjendas aselinnapea lühikest, aga taaskordset edasilükkumist.

Kuidas jõuab märtsis selguv ehitaja töö septembri lõpuks valmis teha? „Kui tähtajad on lühikesed, vaatavad ehitusfirmad oma võimsuse üle ja hankes osalevad need, kes jõuavad,” vastas Vikman.

Vikerkaare direktori Vivian  Halliku sõnul lubatakse lasteaiale sissekolimiseks valmis maja novembriks, kuid enne jõule lasteaiapere oma majja saada ei loodagi.

„Viimased neli aastat olid kohutavalt rasked, eriti eelmine. Planeerid, peaaegu juba kolid ja jälle kõik seisab. Sellises olukorras on inimeste meeleolu üleval hoida väga raske,” meenutas direktor.

„Läks, kuidas läks, aga nüüd on hange olemas ja teame, et vähemalt algab,” lisas Hallik. Ta kinnitas, et lasteaia personal on nüüd viivitusest hoolimata igati heas tujus.

Suuremad rühmad, rohkem töötajaid

Vivian Halliku sõnul moodustati lapsevanemate soove arvestades lasteaia viiest rühmast neli, kes alustavad esmaspäevast tööd Pääsupesa, Tõrukese, Tarekese ja Päikesejänku lasteaia ruumides.

Haapsalu aselinnapea Liina Põld ütles, et enamik lapsi jääb oma endise rühma ja kasvatajatega kokku. „Ka Vikerkaare hea alguse metoodika jätkub,” lubas Põld.

Ka ülejäänud neli lasteaeda pidid ühe rühma lapsed teistesse rühmadesse jaotama, et vabastada ruum Vikerkaare rühmadele, selgitas Põld ümberkorraldusi.

Selleks andsid kõigi lasteaedade hoolekogud loa rühmade suurendamiseks — varasema u 18 lapse asemel on nüüd rühmas 22–24 last, aga ka töötajaid jagub rühma kohta enam, lisas Põld.

Töökohta ei kaota Põllu sõnul keegi. Ka Vikerkaare tugipersonal on remondi ajal abiks teistes linna lasteaedades. Lasteaia juhtkond saab ajutised ruumid kultuurimajas.

Ehitusest huvitujaid on mitukümmend

Augustis muretses linnavalitsus, kas renoveerimiseks kavandatud rahast ikka piisab — ehituse algus on 2011. aasta sügisest viibinud ja raha väärtus pole enam sama.

Mitu aastat tagasi arvutati renoveerimise maksumuseks 820 000 eurot, millest on Šveitsi toetus on 525 000 ja Haapsalu linna osalus 295 000 eurot.

„Turusituatsioon on praegu selline, et selle raha eest võib remondi valmis saada küll,” arvas Vikman nüüd.

Seda kinnitab aselinnapea sõnul ka asjaolu, et esimese kolme päeva jooksul laaditi hankedokumente alla enam kui 20 korda. „Huvi on suur,” tunnistas Vikman.

Vikerkaare lasteaia renoveerimine energiasäästlikuks hooneks on osa Eesti–Šveitsi koostööprogrammist, kuhu kuuluvad ka Rakvere algkooli renoveerimine lasteaiaks, Väätsa valla eakatekodu ja Lasva valla lasteaia ehitus.

Remont pidi esiti algama 2011. aasta septembris, siis 2012. aasta aprillis, seejärel 2013. aasta suvel või sügisel, siis 2014. aasta jaanuaris, kuid dokumentide vormistamine on viibinud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
health insurance quotes
10 aastat tagasi

Thank you ever so for you article post.Much thanks again.

online business
10 aastat tagasi

Thank you for your article.

to kodanik...
10 aastat tagasi

sellist iba pole tükk aega lugeda saanud, mine ja vaata palju lapsi lasteaedades täna on ja kui miski välja jätta siis kindlasti mitte lihula mnt lastekas, juba puht logistiliselt oleks see vale tegu! Teiseks on see lasteaed võimalik suuresti korda teha śveitsi abiga, miks seda võimalust siis mitte kasutada!

to to kodanik
10 aastat tagasi
Reply to  to kodanik...

300’000 linna raha pannakse ju uugama, mis mõttes see iba on?

kodanik
10 aastat tagasi

Milleks üldse see megaremont? Elanike arv Haapsalus väheneb, läbi selle ka laste arv. Juba täna mahuksid lapsed nibin-nabin ülejäänud lasteaedadesse ära, varsti ilmselt jääbki üks lastead üle. Selle asemel, et teisi lasteaedu veidi kõpitseda, lüüakse kõige rohkem lagunenu läikima. Milleks? Üks Suklese absoluutne lemmik – Vahtras – juhatas terve igaviku Wiedemanni kooli. Tulemused polnud kiita aga Suklesele sobis. Sama lugu on pr Hallikuga, võrreldes teiste lasteaededega on tema oma kogu aeg hoitud nagu si**a pilpa peal. Mida igandes Hallik ei taha, kõike saab.

Madis
10 aastat tagasi

Ei poisid, olete skeemist valesti aru saanud. Klassikaline FraMare skeem on ikka selline, et Ehto teeb, pool rahast kulutatakse lasteaiale, teine pool Suklese-Lipstoki erahuvideks. Hoidke silm peal, mida Ehto sel ajal veel teeb, äkki näiteks remondib FraMaret. Vanemad inimesed mäletavad veel väga hästi, kuidas Taastusravikeskust ja FraMaret korraga ehitati. Vahepeal sai riigil papp otsa ja ravikeskuse ehitus seisis, samal ajal seisis ka FraMare. Milline eraettevõtja nii ehitaks?

...
10 aastat tagasi

Miks veel hange korraldada- üks mis selge- Ehto võidab ja jätab alltöövõtjatele maksmata.

Uno
10 aastat tagasi

Vahet pole palju huvilisi on. Lõpuks ikka ehto teeb. Kes siis veel?