Juhtkiri: Hea algataja

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Lääne maavanem tegi pärast läinud aasta lõpul peetud EELK ja Lääne maavalitsuse ühiskomisjoni koosolekut valitsusele ettepaneku kuulutada kevadine teine ülestõusmispüha riigipühaks. Ühiskomisjon ei leiuta seda ettepanekut tehes sugugi mitte jalgratast, sest arutelu teise ülestõusmispüha kuulutamise üle riigipühaks on kestnud juba aastaid ja jõudnud isegi riigikokku. Miks ei peakski seda arutama, kui peaaegu kogu Euroopa, sealhulgas meie lähimad naabrid Soome, Rootsi ja Läti sel päeval puhkavad.

Põhjus, miks me ikka veel teise ülestõusmispüha hommikul tööle tuleme, peitub vales ettepaneku tegijas. Kui lisanduvat riigipüha taotleb EELK üksi, on kerged tulema süüdistused kiriku liigses võimus Eesti riigis. Kui seda aga teeb mõni poliitiline jõud, nagu 2011. aastal Keskerakond, saab neid alati süüdistada poliitilise profiidi lõikamises. „Asja eesmärk on see, et asi saaks tehtud. Mingit poliitilist punkti siit noppida ei saa,” ütles maavanem Innar Mäesalu Lääne Elule pärast tema nimel valitsusse läinud ettepaneku tegemist.

Ehk lähebki nüüd teise ülestõusmispühaga õnneks. Lõppude lõpuks, kellel saaks olla midagi lisanduva riigipüha vastu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maamats
10 aastat tagasi

no minul ike on nende pühade lisandumise vastu küll-tööd tahtvad tegemist ja loomad söötmist ja lüpsmist 365 päeva aastas.See töö käib tänapäeval tehnoloogia abil ja kui mingi tõrge tekib katsu sa abi saada neil pühade perioodil.

ätt.
10 aastat tagasi

Teise püha hommikul muidugi oleks kena ka pead parandada aga kuna vaesus suur siis võiks see olla tasuline puhkepäev ! Lõunaks hääled korda ja siis kes kirikusse kes uue noosi järele ….

Jaan
10 aastat tagasi

Oi, kas maavanem on Keskerakonda astunud? Pole nagu kuulnudki.

Peetrus
10 aastat tagasi

Varsti antakse maavabemale kirikute poolt auraha ka selle eest et maavanem sellise geniaalse idee peale tuli ja leheilves ümmardab seda taevani. Ainus mis unustatakse on see aga ega selleks ei pea maavanema olema et Kihnu Virve tasandil otsuseid teha et eetris olla.

jah
10 aastat tagasi

meil ei ole midagi selle vastu, et meil on kõrge töötus, madal pension, jagame raha rikkale kreekale, et ilmalikku riiki, kus kirik on riigist lahutatud,tahetakse riik viia jälle kiviaega, kus valitses pimedus ja nõmedus ning pappide võim riigi üle