Galerii: vene laat Haapsalu vanalinnas

Madiken

madiken@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12

Täna keskpäevast kella kolmeni päeval Haapsalu vanalinnas kodanike torni juures peetud Vene laadale kogunes kehvast ilmast hoolimata päris palju rahvast.

Tänavune vene laat oli pühendatud idanaabrite köögile. Kohapeal sai süüa borši, seitsme kala suppi, kartuliputru, kasukat, pelmeene, pliine, hulgaliselt erinevaid võileibu, barankasid, kooki jms. Kaasa sai aga osta soolaseentest luudadeni.

Ühtemoodi palju oli nii eestlastest kui ka venelastest külastajaid, nende seas uudistasid laata ka mõned turistid.

Kella kaheks jäi laadalisi vähemaks, sest vihma hakkas sadama. Kella kolmeks oli enamik laadaputkadest suletud.

Järjekorras teist vene laata korraldas Beguta Kevvai MTÜst Vanalinna Aiad-Hoovid.

Fotod: Katrin Pärnpuu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
abe
10 aastat tagasi

vene värk nagu ikka urrrraaaaa……..

Aapsalu laat
10 aastat tagasi

Ridala, Üsse k 1932: Anne-päev oli uueaasta järel. Noored tüdrukud ja poisid käisid mööda küla, tööd ei tehtud. Siis oli Anne lapse päev, siis lapse nimepäev, siis põrssa madisepäev. Peeti pühasi, Aapsalu laat oli veel kümnendal jaanuaril, see ikka lõpetas pühad. http://www.folklore.ee/era/tera/#140105

maamees
10 aastat tagasi

Ega ta suurt ei küüditanud küll jah, aga müüs lihtsalt meid Sakslastele väga pikaks ajaks pärisorjadeks. Kuid laada korraldajate ees müts maha! Tublid on need kes teevad, mitte need, kes lõugu laiutavad!

Taevaisa Taeblast.
10 aastat tagasi

To häbile.Palun loe ajalugu ka nats ja häbista ise ennast aga mitte meid.

Anonüümne
10 aastat tagasi

Ilmselt pole ikka kohale jõudnud et selle aja jooksul on ajalugu mitmeid kordi ümber kirjutatud. Staalini ajal vaikiti kulaagid ka maha. Täpselt sama moodi nagu praegu ei taheta Ansipi küüditamist tunnistada. Vene laat, American Beauty , ja siis see augusti kuine neegrite ulgumine täidavad kõik ikka ühte eesmärki – sind rahast lagedaks teha. Nende korraldajaid ülistatakse ja kummardatakse selle korraldamis eest taevani, vat see on vaimuvaesuse lagi. Teine asi on muidugi võõraste ikoonide kummardamine ja selle laiemaks tagajärjeks on väljaränne. Kõik see näitab seda et sina LÄÄNEMAA ELANIK oled võimu tasandile ORI , nii vaimses, ideoloogilises kui kultuurilises mõistes, sest… Loe rohkem »

häbi
10 aastat tagasi

Näen siin kedagi Peeter I mängivat. Aga see tegelane ju küüditas eestlasi. Häbi haapsallastele. Kas midagi muud ei suutnud oma linna populariseerimiseks välja mõelda?