Omavalitsusjuhtide aasta. Arno Peksar: Meil ei kehti jutt, et ka puu all magajale kukub banaan suhu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2013. aasta oli kui hoovõtt järgmiseks perioodiks.

Kui kokku võtta terve 2013. aasta, võib selle lugeda päris edukaks, kui välja arvata paar tilka tõrva meepotis.

Volikogu tähelepanu koondus eelarvet arutades just tuleviku ja natuke ka mööduva aasta investeeringutele, sest need loovad võimalusi ja panevad aluse valla arengule.

Tagumine aeg on alustada nende objektide planeerimist ja projekteerimist, millele soovitakse järgmisel Euroopa Liidu rahastusperioodil küsida projektiraha.

Määrati kindlaks osa objekte, mille paberiasjandusega 2013–2014 tegeldakse.

Selle aasta suuremate investeeringutena uuendati Virtsu kalasadama läänebasseini lõunakai, Virtsu kooli staadioni korvpalliväljak ja jooksuring.

Teine suurem investeerimisvaldkond oli valla teed.

Siin võttis vald riigi rahastusele lisaks teede remontimiseks ka laenu.

Erainitsiatiivil tegidki suuremad investeeringud Virtsu arenguselts Vanaluubi puhkekohas, Kinksi küla selts oma külaplatsil ja Kõmsi lasteaia–algkooli hoolekogu lasteaias.

Kõik need erainitsiatiivil tehtud investeeringud on seda tänuväärsemad, et organisaatorid ei teinud seda mitte kitsale ringile tarbimiseks, vaid kogukonna hüvanguks.

Kõigi kolme investeeringu kõrval oli palju ka vabatahtlikku tasuta tööd. Suur tilk tõrva oli kahjuks minu meelest negatiivne suhtumine Virtsu tehnopargi ideesse selle tutvustamise koosolekul. Ei soovinud mõni kinnistuomanik mõista, et tegemist on alles ideega, ja süüdistas idee tutvustajaid andmete varjamises, isegi valetamises. Asjade loomulik käik on ju luua võimalusi ettevõtlusele, mille tulemusel laieneb mõni kohalik ettevõte või tuleb keegi juurde ning lisandub töökohti.

Mitte midagi tehes jääme kindlasti piirkonnaks, mida märgitakse viimasel ajal kaardil tumepruuni värviga.

Jutt Aafrikast, kus ka puu all magajale banaan suhu kukub, ei kehti külmas Eestis mitte mingil juhul.

Loodan tõsiselt, et mingil hetkel suudetakse alla suruda sündroom, kus kõik hea on teretulnud, aga ainult siis, kui ta jääb maakera kumeruse taha.

Soovin kõigile head vana aasta lõppu ja uuel aastal aktiivset panustamist piirkonna arendamisse!

Arno Peksar
Arno Peksar,
Hanila vallavanem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Starly
9 aastat tagasi

That’s a weo-uthllght-out answer to a challenging question