Läänemaa invaühing sai 25

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Madis Ott (vasakul) kinkis Eesti liikumispuudega inimeste liidu vastsele presidendile Indrek Tarandile kummalise eluka kuju sõnadega: "Soovin presidendile uues ametis samasugust paksunahalisust ja paindlikkust nagu sellel elukal, mille valmistas Villu Baumann." Foto: Katrin Pärnpuu
Madis Ott (vasakul) kinkis Eesti liikumispuudega inimeste liidu vastsele presidendile Indrek Tarandile kummalise eluka kuju sõnadega: “Soovin presidendile uues ametis samasugust paksunahalisust ja paindlikkust nagu sellel elukal, mille valmistas Villu Baumann.” Foto: Katrin Pärnpuu

Läinud laupäeval tähistati Läänemaa invaühingu 25. aastapäeva. Pidu peeti tavapäraselt Uuemõisas kutsehariduskeskuse suures saalis.

Avasõnad laususid puuetega inimeste koja esindajad Luule Leit ja Jaak Pihlakas, seejärel aga invaühingu praegune esimees Madis Ott.

“Läänemaa invaühing on suurte traditsioonidega, hästi hoitud ja juhitud. Liikmeid tuleb pidevalt juurde,” toonitas Ott. “Oleme suutnud oma tegevusvaldkondi laiendada ja edasi arendada,” lisas ta. Ühistegevuses on Oti sõnul paljudele meeltmööda iga-aastased suured ekskursioonid Eesti huvitavamatesse paikadesse.

Eraldi tõi ühingu esimees esile põhjanaabrite soomlaste abi. “Riihimäki invaühing, keda juhib Jan Huopainen, on meid palju aidanud nii materiaalselt kui ka moraalselt,” sõnas Ott.

Peol ei unustatud tänada ka toetajaid, samuti peeti aukirjade ja meenetega meeles kõiki ühingu asutajaliikmeid ja endisi juhatajaid. Paari lausega iseloomustas teenekamaid ühingu raudvara Aino Hurt.

Sooje ja innustavaid sõnu jätkus ka külalistel: Haapsalu linnapeal Urmas Suklesel, Eesti liikumispuuetega inimeste liidu vastsel presidendil Indrek Tarandil ja Eesti liikumispuuetega inimeste liidu tegevjuhil Auli Lõokesel, praost Tiit Salumäel, Haapsalu uksetehase juhatajal Ago Soomrel, Läänemaa haigla peaarstil Tõnis Siiril, Kersti Lõhmusel maavalitsusest ja Vaike Kabelil neuroloogilise rehabilitatsiooni keskusest.

Pidulikku meeleolu ja saabuvate jõulude hingust aitasid luua muusikud Alari Tamm, Sirje Kaasik ning Ander Lillemaa. Kojateater etendas koguperetükki “Kas notsu näeb jõule?”. Etendus läks paljudele südamesse ja kiitusega ei oldud kitsid.

“Etendus meeldis mulle väga, eriti õpetlik oli loo moraal,” avaldas etenduse järel Indrek Tarand. “Kõige enam läks hinge põrsakese (Elise Pihlakas – A.P.) kehastaja pühendumus. Aitäh!”

Aivo Paljasmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jaak
10 aastat tagasi

Toetajana tänan võimaluse eest otse aidata. Samas oleme muutumas teadlikumaks, nõudlikumaks: ainult numbrid (näit kui palju inimesi osales või kui palju said abi) ei ole enam piisav.Tahame olla kindlad, et meie vahendeid kasutatakse nii mõjukalt kui tõhusalt ja soovime näha ühendustelt ka läbipaistvat ning põhjaliku avaliku aruandlust, et hinnata oma annetuste tulemusi, mõju.Tänapäeval üks talutava tegutsemise alustaladest on koduleht, ilma milleta Läänemaa Puuetega Inimeste Koda on raske nimetada juubilari ja erinevate puutega inimestele ühenduste toimivaks katusorganisatsiooniks. L-Koja olematult kodulehelt lootsin leida olulisemat infot tegevuste ja projektide kohta; aastate lõikes esitatud taotlused, eraldatud toetused ja rahade kasutamise aruanded, sisulise töö aruanded,… Loe rohkem »