Lääne Elu paberleht 12. detsembril

Madiken

madiken@le.ee

Teisipäeva õhtul põles Haapsalus Posti tänaval mahajäetud kuur, kust leiti hukkunu. Foto: Arvo Tarmula
Teisipäeva õhtul põles Haapsalus Posti tänaval mahajäetud kuur, kust leiti hukkunu. Foto: Arvo Tarmula

Enim kvalifitseerimata õpetajaid töötab Läänemaal

Läänemaa üldhariduskoolides töötavaist õpetajaist puudus kvalifikatsioon 14 protsendil, mis on madalaim Eestis. Viis protsenti Läänemaa üldhariduskoolide õpetajaist on keskharidusega, osa neist õpetab ka gümnasiste.

Lugu saab lugeda siit.

Õpilased kogusid toidupangale üheksa kasti toitu

Läänemaa ühisgümnaasiumi abiturient Elisabet Kalamees otsustas toetada Läänemaa puudust kannatavaid peresid, kogudes koolikaaslastelt toidukraami ja annetades selle Haapsalu toidupangale.

Nõva–Tallinna bussiliiklus tiheneb

Harju ühistranspordikeskus paneb uuest aastast Harju maakonna bussiliini nr 146 Nõvalt Tallinna sõitma senisest enamatel õhtutel.

Paliveres saab juba suusatada

„Pühapäeval lugesin ära, rajal käis sada suusatajat,” ütles Palivere suusaraja eest hoolitseva suusaklubi Sula liige Mati Kallemets.

Kriminaalkaristus — viimane valik

Eelmisel nädalal saatis valitsus riigikogusse justiitsministeeriumis ette valmistatud karistusseadustiku revisjoni seaduseelnõu, millega tahetakse vähendada Eestis karistatavate tegude hulka ja muuta karmimaks karistused tõsiste kuritegude, nt perevägivalla eest, selgitab Lääne Elu arvamusküljel justiitsminister Hanno Pevkur.

„Praegu saaks isale, kes läheb naabri aeda lapse löödud palli ära tooma, määrata rahalise karistuse või lausa aastase vangistuse. Ilmselgelt ei ole siin tehtud tegu ja karistus proportsioonis. […] Karistatus saab normiks ja koos sellega kaob tauniv suhtumine nendesse tegudesse, mis tõesti keelamist väärivad,” kirjutab minister.

Lugeja tänab Haapsalu linnajuhte tehtud töö eest, kuid esitab siiski veel ühe palve: viiekorruselistes majades võiks olla lift.

Haapsalus hukkus põlengus mees

Teisipäeva õhtul süttis Haapsalus Posti tänaval endise Pipi pansionaadi juures hüljatud kuur, kust leiti hukkunud mees.

Tõenäoliselt oli tegemist suitsetanud või sooja saada püüdnud kodutuga, nii päästekeskuse kui ka linnakodanike andmeil kasutavad kodutud peatänava äärset kuuri pidevalt.

Haapsalu aselinnapea Kaja Rootare sõnul ei olnud hukkunu klassikalises mõttes kodutu: tal oli oma korter, kuid ta oli vajanud ka sotsiaalmaja turvakodu, Samaaria Eesti Misjoni ja Tulbi tn täiskasvanute varjupaiga abi.

Lühidalt: Paliverre tahetakse teha ketasgolfirada, jõulukontserdid Haapsalus, Lääne Elu endine suvereporter pääses polaarmatkale.

Mis juhtus: vara suletud siiber põhjustas kahel mehel vingumürgituse, bensiini eest jäeti maksmata, tungiti suvemajja ja löödi meest.

Detektiivid Haapsalus

Lääne Elu ajakirjanik Kaire Reiljan käis varakult vaatamas laupäeval Haapsalus esilinastuvat mängufilmi „Väikelinna detektiivid ja Valge Daami saladus” ning leidis, et tegemist on igati väärtusliku kinoelamusega.

Arvustust saab lugeda siit.

Kuidas rootslased Lucia päeva tähistavad

Kolumnist Jaan Franclin Perlitz heidab pilgu Rootsis tuntud pühaku Lucia elule, ajaloole ja legendidele.

Sport: aasta tegija tiitli said Sool ja Lumiste, Läänemaa poisid maadlesid Leedus endast vanemate vanuseklassis, Haapsalu põhikool on TV 10 Olümpiastardis pärast esimest etappi 2. kohal ja palju muud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja tänudele
9 aastat tagasi

Võiks olla lift? Arvan, et selleks on eelkõige majaühistul või-ühisusel raha vaja,siis võite nii mõelda. Võtke linnavalitsusest tehnilised tingimused, tellige projekt ja kui linnavalitsuset ka ehitusloa saate, andke takka.

Lugeja
9 aastat tagasi

Soomes ja Euroliidus need proektid kuluvad sotsial ja terviseproektide all,ja see et veneajal keegi võttis vastu 5-e korruseid maju ilma liftida,inimised kes praegu elavad,ei ole süüdi,aga tervise seadus räägib,et üle 3-e korrusel majal peab olema lift!