Võõrsil teenivad sõdurid saavad jõuluks soojad sõrmikud ja purgi moosi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kingituste üleandmine. Kaitseväe tugikeskuse juhataja Andres Siplane, Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ning Naiskodukaitse esinaise asetäitja ja Lääne ringkonna juhatuse liige Ave Proos. Foto: Tiit Tamberg
Kingituste üleandmine. Kaitseväe tugikeskuse juhataja Andres Siplane, naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ning naiskodukaitse esinaise asetäitja ja Lääne ringkonna juhatuse liige Ave Proos. Foto: Tiit Tamberg

Täna andsid naiskodukaitsjad kaitseväele üle 200 sõrmiku– ja sokipaari ning 200 purki moosi, selle saavad jõulukingiks võõrsil teenivad Eesti kaitseväelased.

Naiskodukaitsjad kudusid sõdureile jõuluks kindaid ja sokke neljandat korda. Tänavu kooti neid üle 200 paari. Kudujaid oli sadakond üle Eesti.

Moosi keetsid teist aastat naiskodukaitse Lääne ringkonna naised. Moos keedeti Ristil suures välikatlas, ka õunad olid naiste endi korjatud. Moosipurgid kaunistati isetehtud siltidega ja kaaned seoti sinimustvalge paelaga.

Kodutütred valmistasid kingituse juurde paarsada jõulukaarti.

„Heategemise soovist valminud rahvusmustrites kingitused on täis ürgset väge ja tuletavad missioonil olijaile meelde, et kaugel kodumaal mõeldakse nende peale,” ütles naiskodukaitse esinaine Airi Tooming kingitust üle andes.

„Meie meestele on see suur motivatsioon, kui saadetakse kingitusi, mis on tehtud neile mõeldes ja südamega,” ütles kaitseväe tugikeskuse juhataja Andres Siplane kingitust kaitseliidu peastaabis vastu võttes.

Siplase sõnul saavad missioonisõdurid jõulude ajal palju kingitusi. Kui tavaliselt saadetakse võõrsil kaitseväelastele üks alusetäis kingitusi kuus, siis jõuluajal on neid vähemalt kolm.

Kingituse saavad Afganistanis, Kosovos, Malil, Leedus ja Türgis teenivad Eesti kaitseväelased.

Kingituse andsid üle naiskodukaitse esinaine Airi Tooming ja tema asetäitja Ave Proos, kes on ka Lääne ringkonna juhatuse liige.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments