Uute sõiduautode müük kasvab, kasutatud autode müük kahaneb

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kui uute sõiduautode turg püsib plusspoolel, siis kasutatud autode ostmine väheneb, teatas Autode müügi- ja teenindusettevõtete Eesti liit (AMTEL).

AMTELI hinnangul on selles tunda ka maksu- ja tolliameti tööd käibemaksupettuste piiramisel.

Tänavu on 11 kuuga müüdud 18 508 uut sõiduautot, mis on 850 auto jagu rohkem kui mullu. Automarkidest on aasta lõikes jätkuvalt turuliider Toyota, tarbesõidukeid müüs enim Peugeot.

Novembris osteti Eestis 1549 uut sõiduautot, mis on paarikümne võrra vähem kui mullu novembris,

Automarkidest olid novembris turuliidrid Toyota ja Škoda. Toyota müüs 249 uut sõiduautot ja Škoda püsis 182 müüdud autoga teisel kohal. Kolmas edukaim mark oli novembris Renault 171 sõiduautoga.

Populaarseim mudel oli novembris taas Škoda Octavia, aga endiselt püsivad edetabelis kõrgel kohal ka maasturid Honda CR-V, Nissan Qashqai ja Toyota RAV4. Hästi müüdi novembris ka Renault Cliot.

Elektriautosid müüdi novembris 14 tükki ja üldse kokku on Eestis praeguse arvel üle kui 700 elektriauto.

Ka uute tarbesõidukite müük jäi oktoobri tasemele, müüdi 363 tarbesõidukit. Müüduim automark oli novembris Peugeot – 63 tarbesõidukit. Teisel ja kolmandal kohal on Renault ja Mercedes-Benz, vastavalt 43 ja 42 autoga.

Jätkuvalt hästi lähevad kaubaks ka veokid. Novembris oli edukaim Scania 38 müüdud sõidukiga. Mercedes-Benz müüs 24 ja Volvo 16 veokit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments