Mööda Läänemaa koole rändab näitus kollidemaast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Konkurss "Väike kunstnik" aitab üles leida koolide kõige väiksemad talendid. Foto: Arvo Tarmula
Konkurss "Väike kunstnik" aitab üles leida koolide kõige väiksemad talendid. Foto: Arvo Tarmula

Mööda Läänemaa koole rändab konkursi “Väike kunstnik” näitus, esimese konkursi teemaks oli kollidemaa.

Sel sügisel esimest korda korraldatud konkursile “Väike kunstnik” võisid töid saata kõigi Läänemaa koolide 1. ja 2. klasside lapsed, näitusetööd valisid ja valivad välja Haapsalu kunstikooli õpetajad. Viimased teatavad ka igal veerandil korraldatava konkursi uue teema.

Näituse Haapsalu põhikooli raamatukokku üles seadnud 1. klassi õpetaja Piret Pärnapuu ütles, et 3.–5. klassi õpilastele korraldatakse kunstikonkursse küll, kuid 1. ja 2. klassi lastele seni midagi sellist polnud.

“Kui oled 1. klassis ja sinu pilt valitakse näitusele, on lapsel uhke tunne küll,” ütles Pärnapuu.

Näitus oli kõigepealt üleval Haapsalu linna algkoolis. 12. detsembrini (k.a) näeb kollideteemalisi pilte Haapsalu põhikoolis, sealt rändavad väikeste kunstnike tööd kõigisse osalenud koolidesse.

49 töö hulgast näitusele välja valitud 20 seas on Kullama keskkooli, Uuemõisa algkooli, Ridala põhikooli, Haapsalu põhikooli, Lihula gümnaasiumi, linna algkooli, Oru kooli jt koolide laste tööd.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments