Raamatukogus näeb Viljandi tudengite käsitöönäitust “Tali tuleb”

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: erakogu
Foto: erakogu

Haapsalu raamatukogu kojulaenutuses ja lugemissaalis on avatud TÜ Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili tudengite käsitöönäitus „Tali tuleb“.

Näitus koosneb kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili 4. kursuse tudengite koolitöödest, mille on koostanud ja üles seadnud samal kursusel õppiv tudeng Kärt Aedviir, teatas Marika Matvei raamatukogust.

Näitus on jaotatud vastavalt teemadele ja korrustele kolmeks osaks: „Neerud sooja“, „Käpad kirjuks“ ja „Tikand ehteks“.

„Neerud sooja“ sisaldab telgedel kootud täisvillaseid kangaid, mis on vormistatud sõbaks, suurrätiks või salliks. Vaatamiseks on välajs ka masinal kootud silmkoelised ja omakootud kangast disainitud kampsunid.

„Käpad kirjuks“ sisaldab Kihnu meeste kirikindaid, Läänemaa kinnaste ja Mulgi sukkade rekonstruktsioone, samuti nõeltehnikas kootud esemeid.

„Tikand ehteks“ toob välja arhailise tikandiga kaunistatud sõrmkindad ning geomeetrilise tikandiga lahttaskud ja heegeldatud randmekatted.

Näitust saab külastada raamatukogu lahtiolekuaegadel ja jääb avatuks kuni 31. detsembrini. Lisainfot näituse kohta leiab raamatukogu kodulehelt ja Facebookist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments