Läti õnnetuse ohvrite mälestuseks heisatakse pühapäeval leinalipud

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valitsus otsustas reedel erakorralisel istungil, et pühapäeval 24. novembril heiskavad kõik riigiasutused Eesti lipud leinalipuna Lätis aset leidnud õnnetuse ohvrite mälestuseks.

Ühtlasi kutsus valitsus ka teisi üles heiskama solidaarsuse märgiks leinalipud, et avaldada kaastunnet hukkunute lähedastele ja Läti rahvale, teatas BNSile valitsuse pressiesindaja.

Leinalipp heisatakse lipumasti ilma musta lindita nii, et lipu alumine äär asuks masti keskel. Lipuvardaga leinalipu heiskamiseks kinnitatakse lipuvarda ülemisse otsa 50 millimeetri laiune must lint, mille mõlemad otsad ulatuvad lipu pikkust pidi kuni lipukanga alumise servani.

Riias varises eile õhtul mitmes järgus sisse Maxima toidupoe katus, täna pärastlõunaks oli rusude alt välja toodud vähemalt 47 hukkunut. Hukkunute arv on kasvanud iga tunniga.

Vigastada on saanud vähemalt 38 inimest, neist 28 on toimetatud haiglasse.

Õnnetuses hukkus kolm ja sai viga kümme päästjat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
10 aastat tagasi

Kaastunne lätlastele! Peab ikka napakas olema,et katusele mingit muruväljakut teha….