SOS Lasteküla annab talle tehtavad annetused Riias hukkunute laste toetuseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

SOS Lasteküla annab eilsest kuni kuu lõpuni talle annetustelefonide kaudu laekuvad summad Riia kauplusevaringus hukkunute laste ja lähedaste toetuseks.

Helistades 900 6690 annetate 5 eurot, 900 6680 – 10 eurot; 900 6670 – 25 eurot, teatas SOS Lasteküla.

SOS Lasteküla Eesti Ühingu juht Margus Oro viibis eile Riias, kus aruti kolleegidega, kuidas saaks sel raskel hetkel kõige paremini aidata lapsi ja peresid. Oro sõnul teeb Läti SOS Lasteküla koostööd Riia linnavalitsusega ning lisaks annetustelefonide toetusele pakutakse ka SOS Lasteküla psühholoogide ja perenõustajate abi, et peredel oleks võimalus rääkida oma valust.

“See oli väga hirmus õnnetus, mida keegi ei osanud uneski näha. Me kuuleme sellistest õnnetustest, kuid need juhtuvad Eestimaast kaugel. Nüüd on see juhtunud meie kodulävel ja see puudutab meid väga. Neljapäevane õnnetus näitas, et üks tavaline argipäev ostukeskuses võib võtta väga traagilise pöörde, kui ei olda harjutud tähele panema esimesi ohumärke. Sellised juhtumid hirmutavad ja sunnivad mõtlema asjade üle, mis selles elus on tähtsad,” rääkis Margus Oro.

Ta meenutas, et kaks last jäid ilma oma mõlemast vanemast, neli õde-venda kaotasid oma ema, ja need on ainult üksikud näited.

“Üle poolesaja hukkunu, kelle lähedastel tuleb leppida saatuse keerdkäikudega ning leinav Riia, kus poodi astudes vaatavad inimesed tihti üles,” kirjeldas Oro olukorda Läti pealinnas.

“SOS Lasteküla pere avaldab sügavat kaastunnet Läti lastele ja peredele, kes kaotasid traagilises õnnetuses oma kõige kallimad. Teame, kui vajalik on abi ja toetus kriisiolukorras – aitame oma naabreid rasketel hetkedel,” on SOS Lasteküla avalduses öeldud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments