Täispikkuses: Peatumine õnnetuskohas keelati

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Maanteeamet otsustas ohutuse tagamiseks keelata kalaküla liiklusõnnetuse paigas tee ääres peatumise ja parkimise.

Teelõik kuulub maanteeametile, seda haldab osaühing Lääne Teed. OÜ juhi Märt Järviku sõnul muudeti liikluskorraldust eile lõunal.

Maanteeameti Lääne regiooni liikluskorralduse peaspetsialisti Jüri Tulveri sõnul juhtisid tähelepanu ajutise liiklusmärgi väljapanemise vajadusele kohalikud elanikud.

Sama murega Lääne Elu poole pöördunud sealse kan- di elanik selgitas, et ei saa tihtilugu koju või kodust välja sõita – teeots on kinni pargitud või nähtavus maanteele pöörde sooritamiseks tee ääres seisvate autode tõttu halb.

Kohalik sõnas, et mõistab inimeste leina, kuid muretseb nii enda kui ka õnnetuskoha külastajate pärast.

“Seisavad autod, poisid ja mõned tüdrukud väljas, maanteel ka, joovad longerot ja heietavad: kui oleks nii või naa,” rääkis ta. “Nagu massipsühhoos juba, mitte leinamine.”

Õnnetusest on möödas nädal, kuid mälestajaid pole tema hinnangul vähemaks jäänud.

Jüri Tulveri sõnul ei tohiks tee ääres tegelikult omaniku loata üldse kogunemisi korraldada või sinna asju jätta.

“Me jälgime Facebookis, mis toimub, aimame ja jookseme sündmustel järel. Viisakas oleks ikka teeomanikule ise teada anda, kui midagi korraldatakse. Seni seda tehtud ei ole,” nentis Tulver.

“Lein on, me saame aru, aga see on ohtlik tegevus. Ikka tuleb leinata, aga tuleks ka kokku leppida, kus ja kuidas seda ohutult teha,” lisas spetsialist.

Auto saab turvaliselt parkida kalaküla meelelahutusasutuse ehk Iveria restorani parklasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments