Pressinõukogu andis Maalehele soomepoiste artikli asjus õiguse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Pressinõukogu arutas Raul Kuutma kaebust Maalehes 27. juunil ilmunud artikli „Soomepoiste viimases lahingus armu ei anta” peale ja otsustas, et leht ei rikkunud head ajakirjandustava.

Artikkel räägib konfliktist Soome Sõjaveteranide Eesti Ühenduse endise ja praeguste juhtide vahel. Raul Kuutma kaebas pressinõukogule, et artiklis on avaldatud vastaspoole laimavaid väiteid ning tema arvamust enne loo avaldamist ei võetud arvesse. Kaebaja märkis, et artikkel oli tema poolt taotletud, et informeerida soomepoisse ja üldsust ühenduses tegelikult toimunust. Samuti ei ole kaebaja rahul, et leht ei avaldanud tema kommentaare.

Maaleht selgitas, et ajakirjanik esitas probleemi korrektselt ja ühtegi allikat eelistamata. Lehe kinnitusel kohtus ajakirjanik mõlema osapoolega isiklikult ja neil oli võimalus tekst üle vaadata. Kuna parandusi ja vaidlusaluseid kohti oli palju, lükkus artikli avaldamine nädala võrra edasi. Hiljem saatis ajakirjanik mõlemale osapoolele artikli uue versiooni, kaebajale see redaktsioon aga ei sobinud ja ta kirjutas loo ringi selliselt, et esindatud olid ainult tema seisukohad. Sellega ei nõustunud jälle toimetus ja lugu ilmus toimetuse versioonis. Maaleht on kaebaja kommentaaride avaldamisest keeldunud pidades ilmunud artikliga probleemi kokkuvõetuks ja teema lõpetatuks.

Pressinõukogu otsustas, et Maaleht ei ole eksinud ajakirjanduseetika koodeksi vastu. Pressinõukogu hinnangul on artiklis antud sõna mõlemale osapoolele. Pressinõukogu hinnangul ei ole Maalehel põhjust avaldada kaebaja kommentaare või täiendavat artiklit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments