Haapsalu sai kaks uut ülekäigurada

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Rtaastooliinimesed Haapsalus Posti tänava ülekäigukohas. Foto: erakogu
Eile Haapsalu tänavail sõitnud ratastoolikasutajad hindasid Posti tn kõnniteelt ülekäigurajale sõitu ebamugavaks. Aselinnapea kinnitusel on remonditööd veel lõpetamata. Foto: Helen Viispert

Sellest nädalast on Haapsalus kaks uut ülekäigurada – Tallinna maanteel Niine tn ristmiku juures ja Posti tänaval kultuurikeskuse ees.

Aselinnapea Peeter Vikman ütles, et Tallinna mnt ülekäiguraja vajalikkusele olid linnakodanikud mitmeid kordi tähelepanu juhtinud, kuna lasteaeda ja kooli minejail oli selles kohas väga raske üle tee saada.

“Praegu on seoses Kiltsi tee remondiga liikluse olukord linnas pingestunud ja mõtlesime, et teeme ära,” selgitas Vikman.

Kultuurikeskuse renoveerimise projekt näeb ette ka kaldtee rajamist kõnniteelt hoone peasissepääsuni, selle n-ö eeltööna märgiti sel nädalal maha ülekäigurada ja remonditi kõnniteed.

Eile Haapsalu tänavate sõidetavust testinud ratastoolikasutajad pidasid pääsu kultuurikeskuse juures kõnniteelt sõiduteele ebamugavaks. Vikmani sõnul on töö veel lõpuni viimata. “Äärekivist asfaldini on üks riba puudu,” täpsustas Vikman.

Millal valmib kaldtee Posti tn kõnniteelt kultuurikeskuse peaukseni, pole teada. Vikmani sõnul on asi raha taga.

Sel nädalal lõppes ka Wiedemanni tänava kõnnitee remont, mis on aselinnapea sõnul seotud ka Läänemaa ühisgümnaasiumi hoone valmimisega. “Kõnnitee oli väga katki,” täpsustas Vikman. Kõnnitee laius jäi samaks. “Vanalinna kõnniteed ongi kitsad ja Wiedemanni tänav on kitsas,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
keeks
10 aastat tagasi

Tubli! Aga juhin asjaomaste tähelepanu, et Lihula mnt ülekäigurada (kohe peale silda linna sissesõidul) on ilma igasuguse valgustuseta ja kottpimedas. Järgmist ülekäiku kolledźi juures valgustab mingi hädine tattnina, aga asi seegi.