Lapsele otsasõit pani linnavalitsuse tegutsema

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
49 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lamav politseinik
9 kuud tagasi

peaks takistama jalakäijat ja ratturit nurga tagant ootamatult sõiduteele laekumist. Roni ratta seljast maha – auto ei tee nalja vaid vigastab.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Kui ratturil pole nõutud juhiluba selles vanuses, aitavad tõesti vaid füüsilised tõkked. Kes kontrolliks ja trahviks lapsevanemaid, et liiklusesse ei oleks lastud vastavate teadmistega lapsed jalgrattaga?

Kaua võib...
9 kuud tagasi

Otsasõit lapsele!? Miks sellist lausvalet ikka ja jälle trükitakse? Nagu siin keegi juba mainis – kas tõesti nüüd sõidavad autod külg ees? Kui mind kamikadze ootamatult nurga tagant rammib, olen ise selles süüdi või?

ABC
9 kuud tagasi

Või sõitis laps autole otsa???

Naisjuhid on süütud
9 kuud tagasi
Reply to  ABC

Ikka auto sõitis jalgrattale otsa või vastupidi, jätke juhid rahule!

Pook
9 kuud tagasi

67 aastane vaevalt enam süütu on

En.
9 kuud tagasi

Ei tea, kas keegi pani tähele, et tüdruk ei sõitnud mitte üksnes ristmikule vaid otsustades ta jalgratta hoo (loe: auto mõlgi) suuruse järgi plaanis ilmselt laskuda ühe soojaga Promenaadini?

Näen võimalust, et tütarlaps polnud päris kohalik (Vana-Haapsalu meenutab üha enam pealinlaste suvilarajooni). Mittekohalikele pole aga kitsas tänavavõrk veel pähe kulunud. Seepärast on põhimõtteliselt õige pimedaimad ristmikud selgemalt markeerida ehkki mind isiklikult kõiksugu torud ja kühmud tänaval häirivad.

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  En.

Seal pole ju liiklusmärkigi, et sõidutee on tulemas. Kui keelumärgil ei ole jalgrattale lisatahvlit nagu on purskaevu juurest Ehte poole, siis ei tohiks sealt alla rattaga sõitagi. Väga paljud jalgratturid sõidavad mööda sõiduteed lasteraamatukogu poolt vanalinna poe poole ja lasteraamatukogu poolt Ehte suunas. Ei näe mina, et seal oleks teile lubav liiklusmärk. Ratas käekõrval jaluta palju tahad.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Kui pole liiklusmärki, on parema käe reegel ristmikul. Sa pole kuulnud? Kui kaua sellisel kujul seal ristmik olnud on? Kas paar nädalat või mitusada aastat?

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Seal pole jalgrattaga lubatud sõitagi.

Teist ja Teile.
9 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Kui linnavalitsusest on saadud luba, siis võib sõita küll.

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Kas jalakäiatele tuleb ka anna teed märk panna ja et 200m pärast on ristmik?

En.
9 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

To Kodanik: Kas Väike-Mere (Rüütli) ristmiku poolses otsas polegi ‘Anna teed’ märki? Mäletate seda täpselt? Eeldan, et seal siiski on märk, mis (vähemalt juhiloa omanikke) eesootavast ristmikust hoiatab. Sissesõidukeelu keeld Lossiplatsi poolses otsas aga iseenesest ei välista V.- Mere teelõigu kasutamist nr. 2 hoovimaja omaniku poolt, kel muud moodust koju sõita ei paista olevatki. Kui Väike-Meresse on sissesõit lubatud (pole vahet, kummast otsast) aga puudub ühesuunalise tee märk (nool sinisel alusel) võib seal jalgrattaga triikida kummaski suunas nagu ise tahad. Vaid otseselt keelumärgi alt ei tohiks sisse sõita ehkki päriselus kaalub terve mõistus juriidilise korrektsuse üles. Oleks minu teha, ei… Loe rohkem »

Järelvalve
9 kuud tagasi

Meil kõik lubatud, tulla teenindusmaja parklast, on kohustuslik sõidusuund paremale, lugege julgelt mitu vasakpööret seal päevas tehakse…

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Järelvalve

Kahjuks on teekattemärgistus kulunud. Aga kui nüüd loogiliselt mõelda ei ole vasakpööre sealt ohutu. Ja pealegi takistad sa tagumisi autosid, kes juba ammu oleks saanud paremale pöörata.

segane
9 kuud tagasi
Reply to  Järelvalve

ausaltöeldes kui sa esimest korda roolis ei ole on otse üle ja kiire vasak suht ohutum ja loogilisem kui nikerdada umbes kaubamaja parkla sissesõiduni ja siis ümberpöörd…

Napak
9 kuud tagasi

Kuidas aga saab otsa sõita auto, millel esitiib täiesti sees ning esiots korras? Kas auto sõitis külg ees? Ma ei saa aru, milleks on vaja mingit juhtumit väänata?

Kati Nõdra
9 kuud tagasi
Reply to  Napak

Pealkiri müüb?

kaabu, martiniga
9 kuud tagasi

Kui nüüd Rüütli tänava äärest tulnuks noor ema lapsevankriga ja see ratturitorpeedo sisse oleks sõitnud ning laps vankrist asfaldile kukkunud?! Millega lapsevanemad mõtlevad kui tänavale ratturi loata sõita mitte oskava lapse lasevad??

Kodanik
9 kuud tagasi

Ega load ei sõida. Sul võivad ju rattaload olla, aga tehakse ikka vastupidi.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Tegutsege jah, pange ullikestele torud ette, et nad ei saaks peateele ette lennata. Kui topite peateele lamava, on hea sappa riputatud käruga sealt kolaki-kolaki üle sõita ning seal kõrval elavaid hädaldajaid rõõmustada.

Kati Nõdra
9 kuud tagasi

Lapse ettevaatamatu autole küljele sissesõit pani linnavalitususe tegutsema – oleks õige pealkiri. Kuidas on lood lapse jalgratta juhiloaga?

AVS
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Sul on mingi jalgratta juhiloa idée fixe? Ega see kuskil kooli hoovi peal tehtud lühike test kedagi paremini liiklema küll ei õpeta, rohkem “linnuke kirjas” asi. Eeskätt peaks sellega ikka lapsevanem tegelema. Tegin selle ka ise kunagi hallil ajal, ei muutnud see mu jaoks mitte midagi – ratta seljas püsisin juba ennegi ja liikluseeskiri kinnistus ikkagi “töö käigus.”
Pigem on lastel ikkagi veel mingi ettevaatlikus ja kartus säilinud – erinevalt täiskasvanud kõikvõimalike juhilubade omanikest, kes liikluses kohati täiesti absurdseid olukordi tekitavad.
Artikli pealkiri on muidugi vale – ei ole lapsele otsasõit, laps sõitis ise otsa.

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  AVS

Teeme ettepaneku juhiluba kõikidel liiklejatel tühistada? Piisab täiesti kui sõita oskavad enda arvates?

AVS
9 kuud tagasi
Reply to  Napak

Ei – ma tahan öelda, et eeskätt peavad lapsevanemad sellega tegelema. Kasvõi laps käekõrval linnas ringi jalutama ja reaalselt toimuvat näitama ning liiklusmärke õpetama. Sellest esimesel koolipäeval koolitee korraks läbikäimisest ei piisa.

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  AVS

avs, jalgratturl oli 12-aastane, mitte esimese klassi jüts!

AVS
9 kuud tagasi
Reply to  Napak

Seda ma ju räägingi, et teadmistes on puudujääk.

noo
9 kuud tagasi
Reply to  AVS

ei tea, kui ise tatina rattaload tegin oli lühike aga ikka tähtsamaid, algelisi liiklusreeglite tundmist nõudev teooriaosa ka. enamjaolt just kuidas ristmikutel käituda olenevalt mida ütleb teemärgistus või märk. kui politsei veel poolmuidu pakkus lubade tegemist kõva pooled tulid mütsiga lööma ja oleks mu enda laps ega ei lubaks rattaga linna, puhtalt juba kuna ei taha et ise surma saaks, politsei jaoks aga tegu mingi ma ei tea kohalike lõbustamisega et näe teeme kasulikku asja? püüdma neid saamatuid sõitjaid ikka keegi ei läinud siis ega praegu. ega nii ongi,, kuniks väikse tite laip mõne siukse torpeedo pärast taga ei ole,… Loe rohkem »

Kodanik
9 kuud tagasi
Reply to  Kati Nõdra

Minul pole mingeid jalgratturi lube. Juba enne autokooli teadsin ma liiklusmärkidest ja jalgrattaga liiklemisest rohkem, kui need, kes rattaload endale teinud. Mis neist lubadest kasu, kui pärast sõidetakse ikka nii nagu tahetakse. Sealt ei ole minu teada jalgrattaga alla lubatud sõitagi.

autojuht
9 kuud tagasi

Kas lapsevanemad ei peaks tegutsema ja oma võsukestele liikluseeskirjad selgeks tegema.Ei ole nii,et autojuht on alati süüdi.Ja mis see linnavalitsus siia puutub,kas hakkame nüüd iga nurga peale lamavat politseid panema,et kõik ratturid kihutada saaks?

autojuhile
9 kuud tagasi
Reply to  autojuht

Ei, iga nurga peale ei pea panema. Mine sinna nurgale jalakäijana ja saad aru, et nähtavus on nii jalakäijale kui autojuhile null. Sellele on ju sealne elanik ammu tähelepanu juhtinud aga ega asjamehed ei hakka ometi jalgsi kohapeale minema ja veenduma. Nüüd tuli mõistus koju. Isegi linnapeal, kes esialgu ütles lehes, et pole seal viga midagi. Ikka on küll!

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  autojuhile

Kui nähtavus on null – PEATUTAKSE. Mitte ei proovita kas tuli keegi või mitte.