Lääne Elu paberleht 17. oktoobril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pimedate raamatukogu teabejuht Priit Kasepalu tutvustas punktkirja kirjutusmasinat. Foto: Riina Tobias
Pimedate raamatukogu teabejuht Priit Kasepalu tutvustas punktkirja kirjutusmasinat. Foto: Riina Tobias
Pimedate raamatukogu teabejuht Priit Kasepalu tutvustas punktkirja kirjutusmasinat. Foto: Riina Tobias

Sotside valimislubadused Haapsalus

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Haapsalu valimisprogrammis on vähe konkreetseid ja teistest eristuvaid lubadusi. Pigem näitab programm erakonna suundumust: tähelepanu plaanitakse pöörata linnaelanike heaolule ja juhtimisse kaasamisele.

Lugu saab lugeda siit.

Kohus andis õiguse maavalitsusele

Poolehektarilise maatüki pärast kohut käinud Kullamaa valla ja Lääne maavalitsuses vaidluses otsustas Tallinna halduskohus anda õiguse maavalitsusele. Kullamaa vald kaebas maavalitsuse suve alul kohtusse, kuna leidis, et reformimata ja räämas riigimaatükk Leila külas kuulub erastamisele. Maa erastamisest oli huvitatud naaberkinnistu omanik vallavanem Jüri Ott. Maavalitsus oli aga seisukohal, et maa ei kuulu maareformiseaduse järgi erastamisele, vaid see pannakse enampakkumisel müüki.

Raamatukogud vaidlevad tarkvara pärast

Lääne maakonna keskraamatukogu tahab üle minna uuendatud tarkvarale, aga maaraamatukogud ei ole sellega nõus. Läinud reedel sai keskraamatukogu direktor Ilme Sepp peaaegu kõigi maaraamatukogude juhatajate allkirjaga avalduse, kus paluti raamatukogu toetust tarkvara väljavahetamiseks, sest Urrami uus versioon teeb töö keerulisemaks.

Tähistati valge kepi päeva

Eesti pimedate raamatukogu teabejuht Priit Kasepalu tutvustas teisipäeval Haapsalu sotsiaalmajja kogunenud nägemispuudega Läänemaa inimestele raamatukogu pakutavaid lugemisvõimalusi. Ka nägid kokkutulnud, kuidas töötab punktkirja kirjutusmasin.

Lugu saab lugeda siin.

Tulemas on vana maja päevad

Läänemaa Restaureerimise Infokeskus korraldab esimese avaliku ettevõtmisena kaks vanade majade infopäeva. Esimene, peamiselt linnamajadele pühendatud päev on sel laupäeval Iloni Imedemaa saalis, teine, kus keskendutakse maamajadele, 2. novembril Lihula mõisas.

Martnas on oodata tasavägist valimisvõitlust

Martnas tõotab tulla tasavägine valimisvõitlus kolme enam–vähem ühepikkuse nimekirjaga erakonna ja neli aastat võimul olnud valimisliidu vahel.
Kandidaate on nelja võrra rohkem kui neli aastat tagasi, volikogu kohtade arv aga on kahanenud üheksalt seitsmele. Valimiskarussellil on kõik praeguse vallavolikogu liikmed.

Lugu saab lugeda siin.

Kestvuskrossil läänlane kolmas

Kestvuskrossihooaeg jätkus Haapsalu lähistel Kiltsi lennuväljal, heades tingimustes kulgenud võidusõit tõi poodiumikohti ka Lääne motoklubi võidusõitjatele.

Soolomootorratastel oli Lihula noormees Kert Pääbo kolmas, hoides siiski Eesti meistrivõistluste arvestuses esikohta. Harrastajate arvestuses oli C–klassi kiireim Lääne MK Khevin Kalm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Hea Küll
10 aastat tagasi

Sügisene tormituul puhub selgemaks Kullamaa maastiku,kaks perjoodi on piisav aeg valitsemiseks.

arvamus
10 aastat tagasi

JOtti saadavad skandaalid Tallinna linnast, Kullamaal ka.

Kullamaa maine kahjustamine ei ole sobiv meie kultuuriloos.

alt
10 aastat tagasi

Küla aadressile süüdistus prügi tekitamises on kohtu.

Hea mõte
10 aastat tagasi

Loen artiklist, et see vaba maatükk asub teiste kinnistute vahel, kuidas siis sinna üldse prügi saab viia, Kas ei ole mitte hea vana trikk, et ennem risustan ja seejärel lähen omale maad küsima. Kus see maatükk täpsemalt asub, äkki on hea elamukrundiks.

Kodukootu
10 aastat tagasi

Ootame ,kunas siis maavanem selle prügimäe müüki paneb,ootame rohkesti oksjonil osalejaid

kodukootu,
10 aastat tagasi

JOtt jälle pildil, hurraa