Lääne Elu paberleht 10. oktoobril

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Viigi äärde Laipmanni kuju juurde kogunesid kesknädala keskpäeval õpetajate seminari vilistlased, et meenutada oma õpetajat Aleksander Linti. Foto: Helen Viispert
Viigi äärde Laipmanni kuju juurde kogunesid kesknädala keskpäeval õpetajate seminari vilistlased, et meenutada oma õpetajat Aleksander Linti. Foto: Helen Viispert

IRLi valimisprogrammist Haapsalus

Isamaa ja Res Publica Liit lubab Haapsalus ametisse seada ettevõtlusspetsialisti, mis on IRLI esinumbri ja linnapeakandidaadi Merle Mäesalu sõnul erakonna üks olulisemaid ja programmi läbiv lubadus.

Konkurentidest leiab Reformierakond, et see dubleeriks juba riigi raha eest toimivat Läänemaa arenduskeskust, sotsid kiidavad aga IRLi idee igati heaks.

Lugu saab lugeda siit.

Algab eelhääletus

Neljapäevast saab internetis ja maakonnakeskustes anda häält kohaliku omavalitsuse volikogu järgmise koosseisu valimisel. Läänemaal saab esialgu eelhääletusel osaleda valimisjaoskonnas nr 1 Haapsalu kultuurikeskuses pühapäevani kell 12–20.

Lugu saab lugeda siit.

Vastuseis kõrgepingeliinile väheneb

Kui alguses tekitas Läänemaad läbiva Harku–Sindi uue kõrgepingeliini koridor kohalikes elanikes vastuseisu, siis nüüd on planeeringu koostajad leidnud lahendusi, mis häirivad inimesi ja loodust vähem, aga päris konfliktita tulevase liini paiknemine ei ole.

Sel ja eelmisel nädalal tutvustati avalikel aruteludel elektriliini planeeringu täpsustatud varianti, mis arvestab ka kohalike soove, pakub alternatiivseid variante ja võrdleb neid.

Lihulas leiti lahendus, kuidas tuua liin linnast mööda. Kullamaa vallas arutleti paari talukohta puudutava pisimuudatuse üle, muu poolest oli lahendus kohalikele vastuvõetav. Ristilgi arvestab uus lahendus kohalike soovi säilitada neile tähtis puhkeala ja parkmets.

Tunnustatakse täiskasvanud õppijaid

Täiskasvanud õppija nädala puhul esitati tänavu tunnustamiseks varasemast tunduvalt rohkem kandidaate — täiskasvanud õppija tiitlile 13, koolitaja tiitlile 8, koolitusasutustele 2 ja omavalitsustele üks kandidaat. Mullu esitati tunnustamiseks kokku 10 kandidaati.

Läänemaa aasta õppijaks valiti Helle Jammer, koolitajaks Helju Viikmann, koolitussõbralikumaks organisatsiooniks Swedest Motel Group ja omavalitsuseks Kullamaa vald.

Mälestuspink õpetajale

Haapsalu õpetajate seminari vilistlased avaldasid eile austust oma õpetajale Aleksander Lindile, avades talle Väikese viigi ääres pingi. Pingi mõtte algataja Endel Jeebergi sõnul äratas just bioloogiaõpetaja Aleksander Lint temas eluaegse huvi looduse vastu.

Lugu saab lugeda siit.

Vormsis on oodata ägedat valimisvõitlust

Vormsis pürib nelja aasta taguse kolme asemel tänavu võimule viis nimekirja. Parteidest on väljas vaid Keskerakond, lisaks varem kandideerinud valimisliidule Ka Talvel Vormsil on moodustatud kolm uut valimisliitu.

Kuigi poliitilisi jõude on rohkem, on nimekirjad lühemad ja konkurss vallavolikogu kohtadele pole kasvanud.

Lugu saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments